Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Инфраструктурно управление
01 сеп
2015
 
 

Ericsson сключи договори за OSS интеграция със Cisco и Tektronix

Ericsson ще лицензира интерфейсите си за интеграция на OSS с продукти на Cisco за самооптимизираща се мрежа SON и продуктите на Tektronix Communications, част от NETSCOUT.

5370 прочитания

Ericsson подписа лицензни споразумения със Cisco Systems и с Tektronix Communications (поделение на NetScout Systems), според които шведският производител ще лицензира своите OSS интерфейси за интеграция с продуктите на Cisco за самоорганизираща се мрежа (SONи платформата за геоанализи TrueCall® на Tektronix Communications.

Договорите се базират на принципите, описани в инициативата OSS Interoperability Initiative (OSSii). Създадена от Ericsson, Nokia и Huawei през май 2013 г., тази индустриална инициатива стимулира съвместимостта на OSS системите между оборудването на различните доставчици чрез използване на OSS интерфейси и мрежови данни.

Инициативата OSSii дава възможност за предварително одобрение на продукти, предназначени за нови мрежи, осигурявайки управление на интерфейсите за целия жизнен цикъл. Освен това тя помага на партньорите в OSSii и на трети страни да поддържат мрежови версии без сложни и дълготрайни интеграционни проекти.

Прочетете още: Telenor Швеция избра Ericsson за VoLTE и Wi-Fi разговори

„Заради бързата еволюция на мобилните мрежи съвместната работа се превърна в основен разход за операторите, каза Фредерик Геслър, шеф на отдела за мрежови анализи в Ericsson. - Инициативата OSSii се справя именно с този проблем чрез предоставянето на интеграционна ефективност, по-бързо достигане на пазара и по-ниски разходи. Споразуменията на Ericsson със Cisco и Tektronix подчертават ангажимента ни да подкрепяме съвместимостта и да осигурим гъвкав избор на нашите клиенти.“

И двата договора започват да действа от август 2015 г., а срокът покрива първоначално 3-годишен период, допълват от Ericsson.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас