“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬иртуализаци€ и облаци
01 сеп
2015
 
 

IDC: SaaS ще заема 70% от пазара на публични облаци в ÷»≈ през 2015 г.

4449 прочитани€

ѕубличните облачни услуги получават все по-широк прием в ÷ентрална и »зточна ≈вропа (÷»≈), като се очаква общи€т пазар да достигне $386 милиона (изключвайки –уси€) през 2015 г. “ова показват резултатите от доклад, посветен на пазара на облачни услуги, публикуван от International Data Corporation (IDC). —офтуерът като услуга (SaaS) представл€ва най-гол€мата категори€ (с 69% прогнозен пазарен д€л) благодарение на вече възприетите предимства като прозрачните разходи и широк набор от нематериални ползи, включително потребителско изжив€ване, мултиплатформен достъп и подобрено сътрудничество.

—поред доклад на IDC, публичните облачни услуги получават все по-широк прием в ÷ентрална и »зточна ≈вропа (÷»≈), като се очаква общи€т пазар да достигне $386 милиона (изключвайки –уси€) през 2015 г.

јнализът на IDC отбел€зва, че през следващите 5 години разходите за инфраструктура като услуга (IaaS) и платформа като услуга (PaaS) ще се утро€т, докато харчовете за SaaS ще се удво€т. “екущото въвеждане на облачни услуги варира, като сътрудничеството, съдържанието и CRM са водещи, макар че бъдещото развитие ще бъде в полза и на традиционните ERP приложени€, особено на такива за управление на проектното портфолио (PPM) и за управление на човешките ресурси (HRM).

ѕрочетете още: ≈нергийната ефективност в ÷ќƒ Ц тема с гол€м потенциал

ћултинационалните облачни доставчици като Microsoft, Google, и Amazon Web Services вече са установили стабилно присъствие в региона на ÷»≈, и пазарът се населва с дузини по-слабо известни международни SaaS доставчици, пише IDC. —поред анализатора, въпреки конкурентната среда, ко€то включва Workday, Zoho, Sopra Steria (HR Access), SugarCRM, Netsuite, и Qualys, местните играчи като Unicorn Universe намират достатъчен пазарен д€л, за да процъфт€ват.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас