Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
01 сеп
2015
 
 

AMD обяви многопотребителско решение за изчисление на графика

Kонцепцията AMD Multiuser GPU работи с отворени стандарти, а не със специализирани, „собствени“ решения.

3504 прочитания

Хардуерно-базирано решение за виртуализация на графика представи AMD по време на изложението VMworld 2015. Според компанията това е първото в света подобно решение и дава възможности за работа от клас „работна станция“ с пълни ISV сертификации и локална производителност. То позволява на до 15 потребители да работят с един единствен AMD GPU.

Източник: AMD

“Графичните карти на AMD са оборудвани с технологията AMD Multiuser GPU за стабилна и предвидима производителност – обяснява Шон Бърк, корпоративен вицепрезидент и управител на поделението за професионална графика в AMD. – Когато те са подходящо конфигурирани за нуждите на дадена организация, крайните потребители получават еднакъв достъп до графичната система, независимо от работния товар. На всеки потребител е осигурена виртуализирана производителност, за да може да проектира, създава и изпълнява своите задачи, без да има ситуация, в която един потребител „обсебва“ целия GPU.”

Прочетете още: AMD представи сървърна графична карта с 32GB памет

Изградена около стандартната технология SR-IOV (Single Root I/O Virtualization), концепцията AMD Multiuser GPU работи с отворени стандарти, а не със специализирани, „собствени“ решения.

Според компанията нейното многопотребителско решение адресира ограниченията на текущите решения за виртуализация на GPU, които може да не дадат предвидима производителност за CAD/CAE, мултимедия и др. Също така технологията е проектирана „да преодолее ограниченията на софтуерно-базираната виртуализация, свързани с намаление на производителността на крайните потребители“.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас