Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Космос
30 авг
2015
 
 

7 технологии на НАСА във филма „Марсианецът“

Новият филм на Мат Деймън показва технологии, които НАСА вече ползва.

9457 прочитания
Страница 5 от 10

2. Вода в Космоса

Хората, живеещи на Марс, ще трябва да създадат свой собствен водоизточник, тъй като на планетата няма езера, реки или удобни кранчета, а изпращането на вода от Земята означава 9-месечни пътешествия.

В филма „Марсианецът“ Уотни се заема с опасната задача да изгори хидразин, за да направи вода. Тъй като хидразинът е токсично и изключително нестабилно химическо съединение, учените на НАСА търсят по-безопасни начини да осигурят на астронавтите водата, която им е нужна в Космоса.

НАСА отбелязва, че на космическата станция нищо не се изхвърля. Пот, урина и вода от миенето на зъби могат да се рециклират в използваема вода. С помощта на системата Water Recovery System водата се улавя и филтрира, докато стане годна за консумация.

Според НАСА, един астронавт казал: „Вчерашното кафе се превръща в утрешното кафе.“

Джеф Шийхи добавя, че учените търсят как да могат да използват водата, която може би ще открият на Марс. „Елементите за правене на вода са на Марс, така че бихме могли да направим химическата обработка за извличане и правене на вода, каза той. - На местата, които сме изследвали на Марс, сме намерили доказателства за подпочвена вода, кристализирала в почвата ... И доказателства предполагат, че може би на полюсите ще има изобилие от ледена вода.“

астронавтът Рийд Уайзмън се шегува с плаваща вода и обектив тип „рибешко око“ на борда на космическата станция.

На тази екранна снимка, взета от публикация на Vine, астронавтът Рийд Уайзмън се шегува с плаваща вода и обектив тип „рибешко око“ на борда на космическата станция.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас