Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Космос
30 авг
2015
 
 

7 технологии на НАСА във филма „Марсианецът“

Новият филм на Мат Деймън показва технологии, които НАСА вече ползва.

9456 прочитания
Страница 4 от 10

1. Земеделие в Космоса (Филмът)

Земеделие в Космоса (Филмът)

В сцена от „Марсианецът“ астронавтът Марк Уотни, чиято роля се изпълнява от Мат Деймън, засажда картофи в самоподдържаща се ферма в хабитатния модул, познат като HAB. Уотни трябва да измисли начин да се спаси от глада. „Трябва да разбера как да се сдобия с храна за 4 години на планета, на която нищо не расте“, казва той.

Това е сурово предизвикателство, но за щастие изоставеният астронавт е ботаник и машинен инженер. За да оцелее, Уотни се научава да добива храна в хабитата от няколкото картофа, донесени с мисията.

Земеделие в Космоса (начинът на НАСА)

Бране на марули на Международната космическа станция.

Земеделието в Космоса вече е реалност. За да оцелеят при мисии в Далечния космос, астронавтите ще трябва да създават своя собствена храна и НАСА започна да разработва начини за отглеждане на култури в в Космоса.

В началото на август НАСА обяви, че астронавтите на борда на Международната космическа станция са събрали и са изяли реколта от червена маруля. Храната се отглежда без почва, като се използва система от червени, сини и зелени LED светлини и кореноплодни възглавници, съдържащи семена, които астронавтите продължават да поливат.

На снимката по-горе астронавтът на НАСА Кейл Линдгрен, бере марули, отгледани при растителния експеримент на борда на космическата станция.

Първите растения са пораснали в космическата станция през миналата година, но астронавтите на борда не са ги яли. Вместо това растенията са били върнати на Земята, където са проучени дали са безопасна храна.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас