Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Космос
30 авг
2015
 
 

7 технологии на НАСА във филма „Марсианецът“

Новият филм на Мат Деймън показва технологии, които НАСА вече ползва.

9455 прочитания
Страница 3 от 10

Хабитатът (на НАСА)

НАСА работи не само върху това, което ще се превърне в истинско човешко местообитание за нейните астронавти, което те да използват когато стигнат до Марс. Агенцията работи и върху това как тя да бъде построена, преди хората да стигнат до планетата.

Част от проучванията на НАСА са фокусирани върху т.нар. HERA (Human Exploration Research Analog), разположен в Космическия център „Джонсън“ на НАСА. HERA е триетажен хабитат, който дава на НАСА възможност да изследва как биха реагирали хора, които живеят в тесни пространства (по-точно 148 кубически метра) на отдалечена планета.

НАСА разработва и роботи, които да отидат на Марс преди астронавтите и да изградят хабитата и ресурсите, от които техните човешки събратя ще се нуждаят.

Според Джеф Шийхи, старши технически директор на дирекция „Космически технологии за мисията“ към НАСА, някои от роботите, използвани на Марс, ще представляват автономни машини.

„Централата. Хабитатът. Тези неща ще трябва да бъдат преместени и да бъдат пуснати в експлоатация без никакъв надзор, каза Шийхи. - Тези системи ще имат способността да се задействат сами и да откриват, когато нещо е извън нормите... и как да се справят така, че да смекчат последиците.“

Основен фокус в хабитата е отделен на материала, от който той ще бъде направен. „Това, за което си изработих визия, е къде в какви материали отиват нашите инвестиции, каза той. - Ако сте чели книгата, много неща зависят от палатката и от платовете, както и от способността му да ги закърпи. Придобих нова визия за това, което НАСА може да направи с платовете и как те да ни дадат възможност да създадем местообитания.“

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас