Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Смартфони
27 авг
2015
 
 

Amazon се отказва от Fire Phone и съкращава разработчиците

3115 прочитания

Amazon съкрати разработчицте, създаващи собствения смартфон на компанията, наречен Fire Phone, съобщава Wall Street Journal. Те са работели в секретното поделение Lab126, чиито общ брой служители е около 3 хил. Това е първото известно до момента съкращаване на щата на тайното подразделение, създадено преди 11 г.

Според други медии тази стъпка означава отказ на компанията от създаване на собствен смартфон. Заеедно с това Amazon се отказва и от още амбициозни прокети, сред които създаване на таблет с голям арзмер. Също така самият Lab126 е претърпял реформа, като негови две работни групи са били обединени в една. Не се съобщава с какво са се занимавали те.

Прочетете още: Amazon най-после представи своя смартфон - Fire Phone

Lab126 се занимава с разработка на устройства, които Amazon продава. Сред тях са електронните четци Kindle, таблетите Fire, аудиосистемата Echo и др.

Плановете за създаване на Fire Phone бяха обявени през юни 2014 г. Устройството трябваше да разполага с 4,7-инчов екран и 4-ядрен ппроцесор. Плановете вклюяваха то да се предлага в два вариана – с 32 и 64 GB вградена памет.

Основната особеност на смартфона бе в неговите четири камери, на предния панел. Благодарение на тях устройство може да опредлеля положението на лицето на потребителя спрямо себе си и да използва тези данни за създаване на триизмерни изображения в различни приложения. Също така Fire Phone щеше да идва зареден със съдържание от електронния магазин Amazon.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас