Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Смартфони
27 авг
2015
 
 

Смартфоните на Lenovo ще излизат под марката Motorola

3652 прочитания

Поделението за разрабока и производство на смартфони на Lenovo ще бъде интегрирано в Motorola и ще се намирапод контрола на нейните ръководители. Новината идва от изданието XiaomiToday, което се позовава на президента отдела Чен Хюдон.

Очевидно в китайската компания са решили, че брандът Motorola е по-разпознаваем в сегмента. Очаква се Lenovo постепенно да намали количеството смарфони, носещи нейната търговска марка, като в края на краищата тези устройства ще изчезнат съвсем. Новите модели ще носят името Motorola.

Прочетете още: Motorola на Lenovo ще прави телефони по-бързо и по-евтино

От XiaomiToday не уточняват дали става дума за цялата продукция на въпросното подразделение на Lenovo или само за определени категории устройства. Звеното произвежда още таблети и смарт телевизори. Според изданието обсъждането на новата структура на мобилния бизнес на компанията е отнело няколко месеца.

От китайската компания са се решили на подобна стъпка и с цел елиминиране на вътрешната конкуренция между двата отдела, занимаващи се разработка на смартфони.

Придобиването на Motorola от Lenovo бе обявено през януари 2014, а стойността на сделката бе 2,91 млрд. долара. Тогава в америкаснката компания официално работеха 3,5 хил. души, 2,8 хил. от които – в САЩ. Сделката бе завършена през октомври.

По данни на IDC общите доставки на смартфони на Motorola и Lenovo през второто тримесечие на настоящата година са спаднали с 33,3% в сравнение с аналогичния период на 2014-та. Продажбите само на устройствата на Lenovo обаче са отбелявали 2,4% ръст. Общият дял на устройствата на двете марки е спаднал до 4,8% в края на юни, след като година по-рано той бе 8 на сто.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас