Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
26 авг
2015
 
 

Uber разработва картографиране за самоуправляващи се коли

Uber и Университетът на Аризона разработват технологии за автономните коли на таксиметровата компания.

4069 прочитания

Uber се е обърнала към Университета на Аризона, за да й помогне за разработката на технологии за картографиране и автомобилна сигурност.

Uber планира да работи с експерти в областта на обективите, за да подобри образите, които те улавят. Съвместната дейност ще подкрепи развойната дейност на Uber в областта на самоуправляващите се коли и свързаните с тях технологии.

Партньорството показва стремежа на Uber да работи в сътрудничество с външни таланти, като компанията навлиза все по-дълбоко в новите върхови технологии.

Прочетете още: Uber ще събере таксиметрови заявки за $11 млрд. през 2015 г.

Но Uber леко петнящ я рекорд, когато става въпрос за партниране с изследователски институции. При подобно взаимодействие с Университета Carnegie Mellon, тя лиши университета от множество изследователи и учени, след Uber ги изтегли оттам, пише в. Wall Street Journal.

Засега Uber има благословията на губернатора на Аризона Дъг Дюси, който каза, че университетът би станал тестов център за картографските технологии на Uber.

Губернаторът е подписал изпълнителна заповед за подкрепа на тестовете и работата на самоуправляващи се превозни средства по някои от обществените пътища в Аризона.

Uber ще дари $25 000 на Колежа по оптични науки към университета, които ще са в подкрепа на развойните екипи.

Uber вече показа желание да подобри своята технология за картографиране и да намали зависимостта си от картографски данни, предоставени от външни компании като Google и Apple. През юни тя заяви, че ще наеме около 100 служители на Microsoft, които са работили върху събирането на изображения и анализ на данни.

По-рано тази година Uber купи deCarta, чиито картографски и локализационни услуги се използват в коли, произведени от General Motors и Ford.

Центърът за модерни технологии на Uber в Питсбърг, в който работят много от учените, привлечени от Carnegie Mellon, също разработва технологии за автономни коли и свързаните с тях системи за безопасност и карти.

Uber все още е далече от разработката на напълно автономни коли. Дейностите в тази област стават все повече, тъй като и други технологични компании и традиционните автомобилни производители са се насочили все по-агресивно към вграждането на автономни технологии в своите коли, а други разработват напълно самоуправляващи се автомобили.

Google в момента тества собствени автономни коли около своята централа в Маунтин Вю, Калифорния, а Apple каза, че търси съоръжение, на което да тестват своя самоуправляваща се кола.

IDG News Service

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас