Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
25 авг
2015
 
 

Telerik – в три Магически квадранта на Gartner

4564 прочитания

Анализаторът Gartner отново включи Telerik, a Progress Company, в Магическите си квадранти за „Платформи за разработка на мобилни приложения“ и „Управление на уеб съдържание“ с решенията си Telerik Platform и Telerik Sitefinity. През март пък компанията бе позиционирана и в квадранта за корпоративни платформи за приложения като услуги (aPaaS) с Telerik Platform като част от платформата за приложения на Progress – Progress Pacific.

Telerik за трета поредна година е отличена от анализатора, след като през 2013 г. за първи път беше включена в Магическия квадрант за интегрирани пакети за тестване на софтуер и стана първата организация в Централна и Източна Европа с подобно отличие.

Прочетете още: Telerik Platform се сдоби и с корпоративна версия

Според Gartner пазарът на платформи за разработка на мобилни приложения заменя ексклузивния си фокус върху технологиите с подход, синхронизиран с бизнеса, който предоставя цялостна поддръжка на пълния жизнен цикъл на разработка на приложения и предлага по-цялостни и скалируеми възможности.

По отношение на пазара на решения за управлението на уеб съдържанието пък от анализатора коментират, че той остава динамичен и растящ, задвижван от непрекъснато променящите се потребности на дигиталните експерти, от една страна, и непрестанното въвеждане на иновации в индустрията, от друга. ИТ специалисти, маркетолози, експерти по дигитално преживяване и търговци – всички те днес гледат на управлението на уеб съдържанието като критично важна функция.

„Вярваме, че признанието в ИТ проучванията на световен лидер като Gartner и включването ни в три магически квадранта, които са изключително важни за дигиталния бизнес, е не само доказателство за досегашните ни постижения, но и потвърждение, че визията и мисията ни са в синхрон с нуждите на индустрията – коментира Керън Теган Падир, президент „Разработка и пускане на приложения“ в Progress. – Срещането на различните технологии в едно открива пред компаниите нови хоризонти, където се пресичат дигиталният и физическият свят по нови и вълнуващи начини. В тази нова дигитална реалност очакваме с нетърпение да водим нашите клиенти към нови успехи.“

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас