Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Сървъри
24 авг
2015
 
 

Dell създава нов сървърeн отдел за хиперголеми T2 потребители

Новата група DSS ще е насочена към области като доставка на уеб услуги, газова и нефтена индустрия и научните проучвания

4032 прочитания

Dell създава ново бизнес поделение, което ще е насочено към хипер големни потребители, онези с нужди, подобни на потребностите на Google и Facebook.

Новата група DSS ще е насочена към области като доставка на уеб услуги, газова и нефтена индустрия и научните проучвания

Групата Datacenter Scaleable Solutions, обявена в понеделник, ще работи с компании в областта на онлайн услугите, проучванията на нефт и газ, научни изследвания, облачен хостинг и телекомуникациите.

Прочетете още: Dell пуска корпоративни флаш решения на по-ниски цени

Подобно на големи играчи, много от тези компании разгръщат огромни количества сървъри x86 и производителността на техните ИТ ресурси е основно за бизнеса им.

„Тази фирми не са толкова огромни, но все пак имат масивни ИТ ресурси и растат доста бързо, каза Браян Хъмфрис, президент на Dell за продажбите на корпоративни решения.

Тези фирми има подобни хардуерни нужди като Google и Baidu, но обикновено нямат огромни вътрешни инженерни организации с ноу-хау за проектиране на собствени сървъри.

Групата DSS ще работи точно с тези потребители, за да им помогне да изберат „полу-стандартен“ хардуер, който няма да е уникален, но ще се различава от сървърите с общо предназначение и ще е по-подходящ за приложенията, които искат да пуснат фирмите.

Групата DSS обаче е по-скоро тип модел на доставка, а не толкова самите продукти. Бързорастящите компании се сблъскват с пикове в търсенето и понякога имат спешна нужда от допълнителен капацитет, а Dell твърди, че ще е в състояние да достави хиляди сървъри за кратко време.

Dell се опитва да повтори успеха на своето поделение Data Center Solutions (DCS), което бе създадено пред 8 години с фокус върху големите потребители с хипермащабни системи. Dell бе първият голям сървърен OEM производител с подобен бизес и се справяше много добре, докато PC бизнеса на компанията се „задъхваше“.

Оттогава и други играчи се включиха в надпреварата. Hewlett-Packard например също атакува клиентите с хипер мащабни ресурси, партнирайки си с Foxconn при доставката на много евтини „облачни“ сървъри.

Пазарът на T2 хипермащабни системи е много голям и нараства 3 пъти по-бързо от пазара на стандартни x86 сървъри, според Хъмфрис. Dell оценява пазара на основни корпоративни сървъри на около $40 млрд. годишно, пазарът на хипер мащабни системи за топ играчите е около $9 милиарда, а този за T2 фирми е на стойност около $7 милиарда.

IDG News Service

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас