Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Интернет
22 авг
2015
 
 

Uber ще събере таксиметрови заявки за $11 млрд. през 2015 г.

Uber може да излезе на борсата след 18 до 24 месеца, според изтекла в пресата презентация пред инвеститори.

3703 прочитания

Uber е на път да постигне $10,8 млрд. от глобални таксиметрови заявки тази година, като очаква през 2016 г. този оборот да скочи до $26,1 милиарда.

Uber може да излезе на борсата след 18 до 24 месеца, според изтекла в пресата презентация пред инвеститори.

Това пише в презентация, която Uber била раздала на потенциални инвеститори, с която се е сдобила агенция Reuters. Ползвайки тези числа, Reuters е изчислила, че приходите на Uber за 2015 ще са общо около $2 млрд.

Прочетете още: Uber ще купи всички автономни коли на Tesla през 2020 г,

Uber, която оперира в около 50 страни, включително в България, взима 20% от всяко пътуване, което е ангажирано през нейната мобилна система.

Освен това Uber смята да пусне акции на борсата в следващите 18 до 24 месеца, пак според презентацията. Спекулации по тази тема има отдавна, но компанията официално не е посочила дата за IPO.

На интервю през юли пред Bloomberg TV главният изпълнителен директор Травис Каланик посочи, че засега няма планове за излизане на борсата, тъй като Uber няма проблеми с привличането на частни инвеститори.

Презентацията, придобита от Reuters, няма дата, но включва данни от юни тази година. Въпреки че в презентацията не се посочва дали Uber е печеливша, тя показва скок на заявките за таксиметрови услуги през годините. Ангажираните през приложението пътувания са били за $2,91 млрд. през миналата година, а през 2013 г. са били за $687,8 милиона. Ако тези числа са верни, очакваните постъпления от заявки за 2015 г. ще са три пъти по-големи от тези през миналата година.

Но въпреки че заявките се увеличават, Uber губи доста пари, според последните статии в Bloomberg.

IDG News Service

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас