Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Startup новини
13 авг
2015
 
 

pCloud привлече инвестиция от $3 млн

Компанията ще използва инвестицията за експанзия на нови пазари

5394 прочитания

Тунио Зафер, CEO на pCloud

Българската компания pCloud, която предоставя облачни услуги за съхранение, управление и споделяне на файлове, обяви, че е привлякла инвестиция на стойност $3 млн. Финансирането ще бъде използвано за експанзия на нови пазари.

“Разполагаме със солидна клиентска база в Европа и Азия и имаме желанието да се разширим към нови пазари", заяви в блога на pCloud нейният CEO Тунио Зафер.

Прочетете още: Предприемачите у нас имат нужда от цялостна екосистема

Инвестицията ще помогне на компанията да популяризира допълнително своите основни услуги pCloud Business и pCloud Crypto.

На 30 юни pCloud се похвали, че има над 2 млн потребители - успех, постигнат за по-малко от две години.

pCloud има над 2 млн потребители

В началото на тази година компанията премести централния си офис от София в Швейцария поради централната локация на страната в Европа, добрата ѝ бизнес среда и репутацията ѝ по отношение на секретността на информацията “Този ход е следващата логична стъпка за компанията като част от нашата стратегия за глобална експанзия. Централният офис в Швейцария ще ни помогне за международната полулярност, да увеличим глобалния си обхват и да подобрим сигурността на услугите си”, коментира тогава Тунио Зафер.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас