Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Инфраструктурно управление
13 авг
2015
 
 

Telenor Швеция избра Ericsson за VoLTE и Wi-Fi разговори

Ericsson ще инсталира пълен пакет от продукти и услуги, позволяващи на Telenor да предложи HD глас и едновременно сърфиране през LTE мрежи.

6571 прочитания

Потребителите на Telenor в Швеция ще могат да се възползват от HD глас през LTE мрежи, обогатени комуникационни услуги и Wi-Fi разговори. Ericsson ще бъде единственият доставчик на цялостното решение за надграждане на опорната мрежа на оператора.

Ericsson ще инсталира пълен пакет от продукти и услуги, позволяващи на Telenor да предложи HD глас и едновременно сърфиране през LTE мрежи.

Като част от 5-годишния договор внедряването ще започне през третото тримесечие на 2015 г., като Ericsson ще инсталира пълен пакет от продукти и услуги, позволяващи на Telenor да предложи HD глас и едновременно сърфиране през LTE мрежи. С функцията Wi-Fi обаждания потребителите ще успеят да ползват гласовата услуга на оператора през собствениците си домашни Wi-Fi рутери, ако клетъчното покритие е лошо вътре в сградата.

Прочетете още: Абонаментите за LTE ще достигнат 1 млрд. през 2015 г.

Надграждането на опорната мрежа ще осигури висококачествени услуги на абонатите на Telenor, докато операторът мигрира мрежата към платформи от бъдещето.

С почти 2,5 милиона мобилни абоната Telenor е сред най-големите телекоми в Швеция. Според условията на договора архитектурата за абонатните данни ще бъде надградена до по-защитена, надеждна и опростена структура, твърдят от Ericsson.

Сделката включва Ericsson IMS, осигуряващ глас през LTE, Wi-Fi calling и Rich Communications Services, Wi-Fi Mobility Gateway, User Data Consolidation, решението мобилен програмируем комутатор (Mobile Softswitch), както и свързаните с тези продукти интеграционни услуги.

Ericsson е лидер на пазара на IMS и поддържа повечето от задействаните в света VoLTE мрежи.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас