Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
31 юли
2015
 
 

Онтотекст и Keen Analytics с глобално партньорство

3672 прочитания

Партньорство с американската фирма Keen Analytics обяви българският разработчик на софтуерни семантични решения Онтотекст. От компянията обясняват, че съвместната работа на двете дружества ще улесни използването на семантични технологии от бизнес организациите, предоставяйки на последните по-добър поглед върху клиентите и пазарите им, както и върху новите тенденции.

В рамките на партньорството RDF – базираната база данни GraphDB на Онтотекст“ще бъде обединена с професионалните и консултантските услуги на Keen Analytics, фокусирани върху семантични и онтологични анализи на бизнес информация. Решението на българския разработчик ще бъде интегрирано също и с обучителните услуги на американската компания, оптимизирайки достъпа до данни за нейните клиенти. От своя страна софтуерната фирма ще предлага обучения и видео материали, създадени от Keen Analytics. Очаква се в резултат на партньорството решението GraphDB на да бъде много по-достъпно за бизнес клиенти.

Прочетете още: Онтотекст с 62% ръст на приходите в САЩ

„Това партньорство, основано на професионалните услуги и обучителен капацитет на Keen, ще помогне на нашите американски и глобални клиенти да подобрят процеса по вземане на бизнес решения, разбирайки по-добре нашия сложен RDF базиран продукт“, заяви Атанас Киряков, главен изпълнителен директор на „Онтотекст“.

„Когато става въпрос за бази данни с диаграми „Онтотекст“ е световен лидер в това да улесни компаниите да се възползват от бързо развиващите се семантични технологии“, добави Артър Кийн, партньор и съосновател на Keen Analytics.

Онтотекст е част от групата на Сирма Груп Холдинг, която планира първоначално публично предлагане (IPO) на Българската фондова борса (БФБ-София) през септември.

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас