Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Интернет
30 юли
2015
 
 

До 31 август се набират номинации за топ уеб преприемачи в ЕС

В надпреварата могат да се включат уеб предприемачи, които създават нови цифрови услуги и продукти с интернет и/или мобилни технологии като основен елемент. Конкурсът има 3 категории: награда за уеб предприемач (Web Entrepreneur Award), награда за млад уеб предприемач (Young Web Entrepreneur Award) и награда за жена уеб предприемач (Female Web Entrepreneur Award).

4925 прочитания

До 31 август желаещите могат да изпращат номинации за състезанието на Европейската комисия за водещи уеб преприемачи Europioneers Awards. Конкурсът, организиран съвместно с Deloitte, EYIF и Lewis PR, ще награди най-успешните преприемачи в сферата на ИКТ по време на церемония. Награждаването ще се състои на 12 ноември 2015 г. в Хелзинки, Финландия.

В надпреварата могат да се включат уеб предприемачи, които създават нови цифрови услуги и продукти с интернет и/или мобилни технологии като основен елемент.

Конкурсът има 3 категории: награда за уеб предприемач (Web Entrepreneur Award), награда за млад уеб предприемач (Young Web Entrepreneur Award) и награда за жена уеб предприемач (Female Web Entrepreneur Award).

Прочетете още: eSkills for Jobs търси европейци с ИКТ умения с видео конкурс

Ако смятате, че познавате следващия уеб предприемач, млад уеб предприемач или жена уеб предприемач на годината, номинациите са отворени до 31-ви август и можете да посочите своя фаворит на http://europioneers.info/. В средата на септември ще бъдат обявени подбраните в късия списък (shortlist) и публичното гласуване, а в края на септември ще приключи гласуването.

Като посланик на кампанията за електронни умения на Европейската комисия eSkills for Jobs 2015-2016 евродепутатът Ева Паунова приканва заинтересуваните да се включат в инициативата.

Ева Паунова, посланик на кампанията за електронни умения на Европейската комисия eSkills for Jobs 2015-2016

Ева Паунова, посланик на кампанията за електронни умения на Европейската комисия eSkills for Jobs 2015-2016

Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) е изпълнител на проекта „eSkills for Jobs“ в България и през 2015-2016 г., като отново ще си сътрудничи с коалицията Digital Europe и EuropeanSchool.net. Основата цел на проекта е да повиши осведомеността на гражданите за нуждата от подобряване на техните умения при използването на ИКТ, необходими за намирането на работа. Проектът eSkills се фокусира не само върху ИТ специалистите, а върху всички млади хора, тъй като на много от тях им липсват електронни умения, които да им помогнат да се реализират в една бързо дигитализираща се икономика. Кампанията по проекта eSkills за 2015 и 2016 г. включва редица дейности у нас и в Европа.

БАИТ е координатор за България и на проекта Watify - европейска инициатива за насърчаване на дигиталното предприемачество и създаването на е-менторинг екосистема. Реализира се едновременно в 15 държави членки на ЕС. Целта на проекта е да окуражи младите предприемачи да реализират своите идеи като им се предоставя информация и достъп до менторски програми и финансиращи организации. Фокусът е върху стартиращи компании, които биват насърчавани да използват възможностите на информационните технологии.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас