Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Аутсорсинг
28 юли
2015
 
 

ISG обяви класацията си за доставчици на аутсорсинг услуги

В подредбата на Information Services Group в различни категории се открояват Luxoft, Atos, Fujitsu, HP, IBM, Hitachi, Dell, Xerox и др.

5467 прочитания

За второ последователно тримесечие компанията Luxoft е един от водещите 10 доставчици в категорията „Топ 10 компании с изключителни постижения в аутсорсинг услугите" (The Breakthrough 10 Sourcing Standouts) с размер на приходите под 2 милиарда долара за двата региона - Северна и Южна Америка, и Европа, Близкия изток и Африка (EMEA) в световния аутсорсинг индекс ISG Global Outsourcing Index, съобщиха от Luxoft. Данните са за второто тримесечие на годината.

Information Services Group (ISG) е водеща анализаторска и консултантска компания в областта на технологиите и пазарните проучвания. Рейтингът на компаниите се определя на база годишна стойност на договорите, сключени през последните 12 месеца. Това е 51-вото тримесечие, за което ISG Outsourcing Index представя независим анализ и тенденциите от последните данни за аутсорсинг сектора пред производители, доставчици на услуги, анализатори и медии.

„Вече над 10 години ISG Outsourcing Index е авторитетен източник на данни за пазарни проучвания, свързани с условията на аутсорсинг транзакции. Освен това информацията отразява и географските предимства, както и показатели за дейността на различните доставчици на услуги”, каза Пол Рейнолдс, главен директор Проучвания в ISG.

Прочетете още: 18 фирми с приходи от 308 млн. лв. от аутсорсинг през 2014 г.

Включването на Luxoft в индекса е основано на тримесечните данни, подавани редовно към ISG от компанията, разкриха от Luxoft.

„Тъй като продължаваме да развиваме бизнеса си с настоящи и нови мултинационални клиенти, признанието от ISG е поощряваща подкрепа за нашата насоченост както към главните сфери на бизнеса ни, така и към насърчаване на иновациите. Все повече се налага тенденция компании от основни бизнес линии да търсят доставчици от следващо поколение, какъвто е и Luxoft. Свързаните с аутсорсинга компании се пренасочват към доставчици, които да отговарят своевременно на изискванията на променящия се бизнес”, каза Дмитрий Лошчинин, президент и изпълнителен директор на Luxoft.

Водещи аутсорсинг компании за региона на EMEA за второто тримесечие на 2015 г. според ISG Global Outsourcing Index

Водещи аутсорсинг компании за региона на EMEA за второто тримесечие на 2015 г. според ISG Global Outsourcing Index

В индекса за EMEA региона в подкатегорията „Топ 10 компании с големи постижения в аутсорсинг услугите“ (The Big 10 Sourcing Standouts) с постъпления над 10 милиарда долара се включват Atos, Fujitsu, HP, IBM, и др.

За Северна и Южна Америка в класацията за „Топ 10 компании с големи постижения в аутсорсинг услугите“ влизат Atos, Dell, HP, IBM, Xerox и др.

В подкатегорията The Big 10 Sourcing Standouts с постъпления над 10 милиарда долара за региона на Азиатско-тихоокеанското крайбрежие участват CSC, Fujitsu, Hitachi, HP, IBM и др.

TeleTech, която неотдавна купи българския аутсорсинг център Софика Груп, се нарежда сред The Breakthrough 10 Sourcing Standouts за Азиатско-тихоокеанския регион.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас