Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
28 юли
2015
 
 

Макс най-сетне стигна до роуминг споразумение - с Мтел

LTE операторът подписа договор с Мтел за национален роуминг

3885 прочитания

Макс най-сетне успя да получи национално покритие, след като сключи с Мтел договор за национален роуминг. Споразумението е било подписано днес от главните изпълнителни директори на двете компании Танасис Кацирубас и Нейчо Величков.

През май 2014 г. Макс започна да предлага търговската LTE услуги в България и веднага започна преговори за национален роуминг. LTE мрежата на Макс покрива по-големите градове и предоставя само услуги за данни. Операторът имаше спешна необходимост от роуминг споразумение, така че неговите абонати да водят и мобилни разговори, а мобилната им Интернет връзка да не прекъсва при излизане извън обхвата на LTE мрежата.

„Мтел е телекомът, който отговори на искането на Mакс, и ще предостави национален роуминг. Смятаме, че това допълнително ще увеличи конкуренцията сред телекомите у нас“, коментира споразумението главният изпълнителен директор на Мтел Танасис Кацирубас.

Прочетете още: Макс с нови назначения в ръководството

„В момента 4G мрежата на Макс покрива почти 40% от населението на страната. При националния роуминг оператор с ограничено собствено покритие (Макс) използва мрежата на вече утвърден телеком (Мтел) срещу заплащане на едро и предлага услуга от свое име по цени на дребно, които определя сам. В конкретния случай, клиентите на Макс ще ползват неговата мрежа в големите градове, но след като излязат от зоната му на покритие, услугата им ще се прехвърля към мрежата на Мтел“, обясняват от Макс.

“Договорът е много важна стъпка за целия телеком пазар, тъй като две от най-иновативните компании в тази сфера обединяват сили в интерес на българските потребители, за да предоставят услуги от следващо поколение”, добавя Нейчо Величков, СЕО на Макс.

Telekom Austria Group, част от която е Мтел, има значителен опит като ползващ или предоставящ национален роуминг оператор в различните страни, където работи, например Австрия, Словения, Хърватия, Сърбия и Македония.

CW/Б

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас