Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
28 юли
2015
 
 

Charles Taylor и Riverside придобиват Фадата

Очаква се сделката по придобиване на контролния пакет акции на Фадата да приключи през октомври 2015 г.

3542 прочитания

Charles Taylor (www.ctplc.com), международен доставчик на застрахователни услуги, и Riverside Company (www.riversidecompany.com), глобална инвестиционна компания, са сключили договор за стратегическо партньорство с българския софтуерен разработчик Фадата, съобщават от родната компания. Според споразумението, Riverside и Charles Taylor ще придобият контролния пакет акции във Фадата, което според плановете трябва да приключи през октомври 2015 г. „Новите партньори признават водещата позиция на технологичната платформа на Фадата и са поели задължението да поддържат ръста на услугите, предлагани от компанията по целия свят“, пише в прес съобщението.

Charles Taylor е сред водещите доставчици на застрахователни услуги на международния позар. Компанията поддържа бизнес отношения с много от водещите застрахователни компании и има над 1200 служители. „Charles Taylor предлага на Фадата достъп до експертизата на компанията в застраховането, достъп до пазара и нейните контакти в глобална мрежа от 69 офиса във Великобритания и още 27 страни в Северна и Южна Америка, Азиатско-Тихоокеанския регион, Европа, Близкия изток и Африка“, добавят от Фадата. Charles Taylor ще осигури поддръжката на решения за многобройни застраховани клиенти в целия свят и ще работи с Фадата в качеството на партньор при внедряванията.

Другият купувач, Riverside има 25 инвестиции в софтуер и ИТ, разполага с глобален екип от експерти за развитие на ИТ бизнеса чрез подобряване на процесите, разширяване на предлаганите продукти и привличане на нови клиенти.

Прочетете още: Софтуерният пазар генерира 363 милиона лева през 2014 г.

От Фадата добавят, че компанията ще продължи да работи под същото име и след приключване на сделката.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас