Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Монитори
27 юли
2015
 
 

Монитор на Samsung зарежда безжично смартфони

Мониторът на Samsung SE370 е оптимизиран за игри и поддържа стандарта за безжично зареждане Qi

6537 прочитания

Samsung Electronics обмисля да намали плетеницата от кабели в дома ви, създавайки монитор, който може безжично да зарежда смартфони и други мобилни устройства.

Мониторът на Samsung SE370 е оптимизиран за игри и поддържа стандарта за безжично зареждане Qi

Мониторът SE370 ще се предлага във варианти с 23,6-инчов и 27-инчов дисплей, като това ще е първият в индустрията монитор, който ще има вградена станция за безжично зареждане, обяви южнокорейският производител в понеделник, 27 юли.

Прочетете още: Смартфоните Galaxy S6 са създадени за корпоративна употреба

Вашият телефон обаче трябва да поддържа стандарта за безжично зареждане Qi, разработен от консорциума Wireless Power Consortium (WPC) и поддържан от производители като Samsung, Sony, LG, HTC и Huawei.

Зареждащата зона е в стойката на монитора, а когато се ползва, светват LED светлини. Мониторът е с резолюция 1920 x 1080 и е оптимизиран за видео игри, с богати черни нюанси при режим за игри. Екранът няма да забави графичната работа, тъй като времето за реакция е 4 милисекунди, добавят от Samsung.

Мониторът SE370 е съвместим с Mac OS X и Windows 10, поддържа режим за намаляване умората на очите, който намалява синята светлина. Според някои специалисти именно тя причинява умора на очите.

Samsung не обяви цени за монитора SE370.

Флагманските смартфони на компанията Galaxy S6 и GS6 edge поддържат и двата конкурентни стандарта за безжично зареждане - Qi и Power Matters Alliance (PMA). По-рано тази година Samsung представи и собствена зареждаща плочка.

Най-новата спецификация Qi, обявена миналия месец, ще позволи на производителите да предоставят много по-бързо безжично зареждане. Платформата бе възприета и от компании като IKEA, която пусна колекция мебели през април с вградени зареждащи станции Qi.

Qi се конкурира с PMA и друга технология - Alliance for Wireless Power (A4WP). Двете организации обявиха сливането си през юни, като името все още е обект на дискусии.

IDG News Service, Токио

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас