Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
24 юли
2015
 
 

Amazon изненада анализаторите, отчитайки 20% ръст в приходите

2960 прочитания

80 на сто ръст в оборота от своите облачни услуги отчита Amazon за второ тримесечие на настоящата година. Amazon Web Services (AWS) са генерирали 1,8 млрд. долара, след като през аналогичния период на 2014-та приходите от тях бяха 1 млрд. Това е помогнало на компанията да реализира 92 млн. печалби след като преди година тя отчете 126 млн. долара загуби. Общо приходите на Amazon са нараснали с 20%, достигайки 23,18 млрд. долара.

Доставчикът предлага все по-широк набор от продукти и услуги, вкллючително сайт за е-търговия, видео стрийминг, клауд компютинг, четци за е-книги, таблети и телефони.

Също така компанията пропдължава да представя нови онлайн услуги. По време на последното титмесечие тя стартира Amazon Business, бизнес портал за е-търговия, както и Amazon Mexico, верися на сайта си за е-търговия, предназначен специално за Мексико. Компанията представи и Amazon Echo – гласово управлявано устройство, чрез което потребителят може да поръчва продукти, както и да слуша музика и новини.

Прочетете още: Amazon завзе 28% от пазара на облачни услуги

По оношение на AWS доставчикът стартира 350 нови функции, както и тренировъчен сайт за потребителите на неговите клауд предложения, наречен AWS Educate.

“Тримесечието беше много силно за AWS”, споделя Браян Ославски, финансов директор в Amazon. По негови думи през изминалата година използването на услугите на компанията е нараснало дори повече, отлколкото продажбите. Този факт не е лесно забележим, тъй като цените на услугите няколко пъти бяна намалявани. Общо цените са били коригирани 49 пъти от 2006 г. насам.

Печалбата на Amazon, възлизаща на19 цента на акция, се оказа изненадваща, след като по-рано анализаторите Thomson Reuters публикуваха очаквания за 14 цента загуби.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденцияРагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденция

Рагу Рагурам е оперативен директор във VMware, отговарящ за продуктите и облачните услуги на компанията. В интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас