Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
22 юли
2015
 
 

Акции на Сирма Груп ще се търгуват на борсата от септември

Плановете са акциите на българската технологична компания да се търгуват на фондовата борса през септември. При очакваните средства от набирането, това ще бъде най-голямото IPO в България.

4483 прочитания

Проспектът за първичното публично предлагане на „Сирма Груп Холдинг“ АД беше одобрен от Комисията за финансов надзор (КФН), съобщиха от ИТ холдинга на 22 юли.

Според одобрения от КФН проспект, предмет на публичното предлагане са до 18 491 858 броя обикновени акции на Сирма Груп ХолдингВ началото на месец септември 2015 г. компанията и мениджърът на емисията „ЕЛАНА Трейдинг“ планират да бъде обявен стартът на публичното предлагане. Съгласно одобрения проспект, то ще продължи в рамките на един месец.

Според одобрения проспект, предмет на публичното предлагане са до 18 491 858 броя обикновени акции, от които 16 000 000 нови акции и 2 491 858 съществуващи акции. Предлаганите акции са с номинална стойност 1 лев като първичното публично предлагане ще бъде успешно, само ако бъдат записани и платени най-малко 8 000 000 акции с номинална стойност и емисионна стойност в диапазон от минимална цена 1,20 лв. до максимална цена 1,65 лв. всяка. При очакваните средства от набирането, това ще бъде най-голямото IPO в България след това на „Енемона“ през 2007 г.

Прочетете още: Сирма Груп планира да излезе на фондовата ни борса

Търгуваните акциите са от един клас: обикновени, поименни, безналични, свободно-прехвърляеми, дават еднакви права на акционерите, а именно право на глас, право на дивидент и на ликвидационен дял, съразмерно с номиналната стойност.

От ИТ холдинга обявиха, че набраните средства ще бъдат използвани за инвестиции в технологично и глобално бизнес развитие на компанията. В рамките на холдинга са включени: "Сирма Медия", "Пирина"; "Сирма Солюшънс" със "Сирма Бизнес Консултинг", "Сирма Мобайл", "Сирма ITT", "Датикум", Sirma ISG, Panaton, "Онтотекст", EngView Systems, S & G Technology Services, GMG Systems и др.

Компаниите в Сирма Груп Холдинг

SIN код на емисията акции на „Сирма Груп Холдинг“ АД е BG1100032140.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас