Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Дронове
22 юли
2015
 
 

Sony ще прави дронове с крила и вертикално излитане

Съвместното дружество Aerosense на Sony и ZMP се насочва бизнес потребители, предоставящи услуги за видеонаблюдение и проверки.

5933 прочитания

Sony навлиза в бизнес с дронове, разработвайки модели с крила и вертикално излитане, които ще могат да се ползват в различни области – от земеделие до строителство.

Съвместното дружество Aerosense на Sony и ZMP се насочва бизнес потребители, предоставящи услуги за видеонаблюдение и проверки.

Електронният гигант и нейното мобилно поделение обявиха, че създават през следващия месец компанията Aerosense съвместно с токийската фирма по роботика ZMP.

Прочетете още: EasyJet ще ползва дрони за инспекция на самолетите

Съвместното дружество ще разработи свои собствени дрони и ще предложи техните услуги на бизнес потребители от началото на 2016 г. Услугите ще включват измервания, геодезия, наблюдение и проверка на съоръжения.

Дроните на Aerosense могат да бъдат внедрени в приложения като проучване на отдалечени планински райони или събиране на изображения преди построяване на високи сгради.

„Те могат да бъдат използвани и за инспекции на земеделски земи за проверки за щети след бури“, добавя говорителка на Sony.

Събраните от дроните изображения ще бъдат обработвани в облачни сървъри. Някои подробности за концепцията с крилатите дрони има в илюстрацията към прес съобщението на ZMP, повече информация се очаква на събитие на Aerosense следващия месец.

Крилато летално средство с вертикално излитане и кацане е само една от възможните конструкции за дрони, които се разработват от стартиращата фирма. Тя ще работи в Япония, но в момента няма планове за експанзия в чужбина.

Инициативата Aerosense бе стимулирана от главния изпълнителен директор на Sony Mobile Communications Хироки Тотоки, който миналия ноември пое кормилото в опит да стимулира интереса към смартфоните Xperia на Sony. Фирмата се опитва да стартира нови бизнес инициативи в областта на Интернет на нещата (IoT).

Sony Mobile иска да комбинира своя опит в мрежовите технологии и мобилните устройства и фотоапарати с ноу-хау на ZMP в технологиите за автономен контрол. Заедно с фирмата за мобилни игри DeNA ZMP участва в проект за пускането на роботизирана таксиметрова услуга за Олимпиадата в Токио през 2020 г.

Пазарът на дрони в Япония все още не е развит, липсват важни регулаторни правила. Земетресението и последвалото цунами, което разруши АЕЦ Фукушима пред 4 г., стимулира изследователите да разработят дрони за проучване на опустошените зони. Междувременно започна развитието и на търговски услуги като снимане и следене на нарушители в молове и други големи обекти.

IDG News Service, Токио

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас