“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬иртуализаци€ и облаци
20 юли
2015
 
 

”ни редит Ѕулбанк - с частен облак за »“ инфраструктурата си

ћащабни€т проект за частен облак на банката е изпълнен успешно между 2013 и 2015 г. с помощта на Microsoft и Paraflow Communications. ¬ момента 90% от инфраструктурата на ”ни редит Ѕулбанк е виртуализирана, повишена е ефективността при възстанов€ване от технически проблеми и е оптимизирано използването на ресурси.

4824 прочитани€

ћащабен проект за частен облак на ”ни редит Ѕулбанк е изпълнен успешно между 2013 и 2015 г. с помощта на Microsoft и Paraflow Communications. –азработването и реализаци€та на частни€ облак се извърши на 3 етапа. ¬ първата фаза е обновена виртуализираната инфраструктура на банката и е заменен VMWare софтуерът с негови€ Microsoft HyperV еквивалент. Ќа втори€ етап са надстроени системите за съхранение и мрежите, като е подобрена връзката между двата центъра за данни. ¬ трети€ етап са въведени нов софтуер и процеси за активиране на функции като самообслужване по за€вка, подробен мониторинг и управление на системата с ключови предложени€ като System Center 2012, за да се оптимизира използването на ресурсите при пикове в натоварването.

¬ момента 90% от инфраструктурата на ”ни редит Ѕулбанк (над 500 машини, с изключение на Unix-базираните бази данни) е виртуализирана, повишена е ефективността при възстанов€ване от технически проблеми и е оптимизирано използването на ресурси.

ќт ”ни редит Ѕулбанк съобщиха, че банката е първата в Ѕългари€ с частен облак за »“ инфраструктура.

ѕрочетете още: –езервирането на »“ инфраструктурата в ”никредит Ѕулбанк Ц база за предсказуеми, надеждни и ценово ефективни услуги

ћиграци€та към иновативните облачни услуги дава повече гъвкавост при пускането на нови продукти, повишава ефективността при възстанов€ване от технически проблеми и оптимизира »“ процесите в банката, допълват от организаци€та.

ѕепа  олева, директор на управление „»нформационни технологии" в ”ни редит Ѕулбанк

ѕепа  олева, директор на управление »нформационни технологии в ”ни редит Ѕулбанк

„”ни редит Ѕулбанк се стреми да въвежда най-актуалните версии на използваните продукти, както и най-актуални технологии, и в областта на »“ инфраструктурата, и в областта на бизнес приложени€та. —лед успешната реализаци€ на поредица от инфраструктурни проекти в периода 2010 - 2015 г., вече разполагаме с »“ среда, осигур€ваща висока достъпност и възстанов€ване при бедств舓, каза ѕепа  олева, директор на управление „»нформационни технологии" в ”ни редит Ѕулбанк.

„„астни€т облак е най-доброто решение за банката, защото наред с всички останали предимства ни дава възможност да намалим оперативните разходи и да подобрим ефективността“, каза ќбретен ќбретенов, старши мениджър „»“ операции“ в банката.

ќблачните услуги са информационна система, обединена около използването на споделени ресурси – изчислителна мощ, софтуер и данни. “ези услуги са достъпни от вс€ка точна на планетата от различни електронни устройства чрез интернет. ѕо този начин потребител€т вече може да извършва множество операции и да достъпи информаци€ от вс€ка точка на света.

»нфраструктурата на частни€ облак може да се използва само от организаци€та, ко€то го притежава. «а ”ни редит Ѕулбанк това означава повече сигурност, надеждност и гъвкавост, информират от банката.

„“ози проект увеличава нашата конкурентоспособност по отношение на качеството и скоростта при предостав€нето на нови услуги, като това е само един от инструментите за подобр€ване на ефикасността ни на местните пазари“, сподели още ќбретен ќбретенов.

„астни€т облак е много по-гъвкав от традиционните »“ инфраструктури, тъй като съчетава предлагането на хардуер и софтуер в една услуга. “ой работи на метода на самообслужване по за€вка, което намал€ва времето за обработка, получаване на данни и необходими€ ресурс за т€хната обработка. ѕо този начин оперативните процеси в банката са опростени значително, което подпомага значително по-бързото пускане на нови банкови продукти и услуги, об€сн€ват от банката.

≈дно от големите предимствата на облачните услуги е т€хната рентабилност. „рез създаването на частен облак, ”ни редит Ѕулбанк оптимизира разходите си за подобрение на хардуер и закупуване на лицензиран софтуер. ѕотреблението на енерги€ и физическото пространство, нужно за съхранение на информаци€ също намал€ва значително, коментират от ”ни редит Ѕулбанк.

»зграждането на частен облак има положителен ефект върху ефективността при възстанов€ване от технически проблеми. ѕри евентуалното възпреп€тстване на достъпа до услуга, предлагана от ”ни редит Ѕулбанк, центровете за данни могат временно да се замест€т един друг, допълват от банката.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас