Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Хардуер
17 юли
2015
 
 

AMD с 35% спад в приходите

4201 прочитания

Последното тримесечие може да се окаже катастрофално за производителя на микропроцесори AMD, който отчита 181 млн. долара загуба и 35 на сто спад в оборота спрямо аналогичния период на миналата година. Още по-незавидно е положението в сегемента за изчислителни и графични решения, където спадът е цели 54%. Общите приходи на компанията са достигнали 942 млн. долара.

Прочетете още: AMD подготвя високопроизводителен чип със CPU и GPU ядра

Тези решения са донесли на компанията 532 млн. долара през първата четвърт на годината и формират по-голямата част от бизнеса на прозиводителя. Сега приходите сегмента са спаднали до 379 млн. долара.

Лиса Сю, главен изпълнителен директор на AMD, споделя че в момента основната част от продажбите на компанията са в областта на корпоративните продукти, решенияте за вграждане и полу-стандартните решения (Enterprise, Embedded and Semi-Custom – EESC), чиито продажби са нараснали от 498 млн. в началото на годинта до 563 млн. през второто тримесечие.

“Силният ръст между последователните тримесечия в нашия EESC сегмент и в канала за доставки не бяха достатъчни, за да балансират предизвикателствата при процесорите за персонални компютри поради по-ниското от очакваното търсене, което повлия на производителите на оригинално оборудване – обяснява Сю. – Ние продължаваме да изпълняването на нашата дългосрочна стратегия, навигирайки из настоящата пазарана обстановка. Вниманиято ни е съсредоточено е върху развиването на водещи изчислителни графични продукти, способни да доставят печеливш ръст на нашите целеви пазари.”

AMD се опитва да компенсира спада на пазара на персонални компютри чрез разрастване в посока полу-стандартни части, включително графични чипове за гейм конзоли. Тези продукти обаче не се продават в същите обеми, каквито може да предложи пазарът на процесори и графични чипове. По всичко личи, че в момента купувачите изчакват потенциалното въздайствие на Windows 10. Междувременно, за разлика от AMD, нейният конкурент Intel  може да толерира спадащите продажби в сегмента благодарение на бизнеса си в сървърния и корпоративния сегмент.

Финансовите резерви на AMD са се увеличили драстично от 677 млн. в началото на годината до 829 млн. долара през второто тримесечие. Същевременно дълговете на компанията обаче възлизат на 2,27 млрд. долара.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас