Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
16 юли
2015
 
 

Atos успешно завърши проект с Coca-Cola Hellenic

Atos успешно прехвърли корпоративната система за електронна поща на 25 000 потребители от Coca-Cola Hellenic от Lotus Notes в облака на Microsoft Office 365.

4163 прочитания

Специализираната в предоставянето на ИТ услуги компания Atos приключи успешно съвместния си проект с Coca-Cola Hellenic - една от най-големите бутилиращи компании на продуктите на The Coca-Cola Company в света и най-голямата в Европа. За това съобщиха от ИТ компанията на 16 юли.

Илюстрация: автор - everything possible, източник - ShutterStock

Съгласно договора, международният екип на Atos, който включва и български експерти, успешно прехвърли корпоративната система за електронна поща на 25 000 потребители от Lotus Notes в „облака“ на Microsoft Office 365. Проектът завърши навреме и в рамките на одобрения бюджет, посочват от компанията-изпълнител.

Прочетете още: Майкрософт: 1/3 от големите фирми в България – с Office 365

“Това беше важен проект за нас, който увеличи ефективността на съвместната работа в организация ни и позволи използването на гъвкав модел на таксуване, коментира Чавдар Иглев от Coca-Cola Hellenic - Експертизата на Atos беше необходима за постигането на амбициозния ни план за гладко мигриране към новата платформа, без прекъсване на бизнес процесите.“

След успешното завършване на мащабния проект, Atos пуска също и нови Office 365 интегрирани услуги за мигриране на десктоп услуги за глобалните организации по- бързо и ефективно в „облака“, без това да се отрази на ежедневната им работа, посочиха от Atos.

Хомогенната облачна услуга Office 365 на Microsoft обединява Office, SharePoint Online, Exchange Online, Lync Online и Skype. Очаква се продажбите на тази услуга в световен мащаб да достигнат близо 33% пазарен дял до края на годината.

„Чрез управлението на услуги като Microsoft Office 365, Atos дава възможност на клиентите да постигнат едновременно гъвкавост на разходите, сигурност и възможност за иновации. Работата ни с Coca-Cola Hellenic показва нашата способност да преведем клиентите си успешно през цялото им пътуване в „облака“ на Microsoft, независимо каква е комбинацията от публични, частни и хибридни облачни елементи“, заяви д-р Алфрид Кусмал, вицепрезидент и директор на глобалния „Експертен център за Microsoft“ в Atos.

Atos има 5 700 сертифицирани Microsoft професионалисти със специализирани познания за ключовите пазари на технологичния гигант – телекомуникации, медии и комунални услуги, финансови услуги, публичен сектор и здравеопазване, промишленост, транспорт и търговия на дребно.

Илюстрация: автор - everything possible, източник - ShutterStock, линк - http://www.shutterstock.com/pic-128207006/stock-photo-businessman-working-with-a-cloud-computing-diagram-on-the-new-computer-interface.html

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас