Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Сървъри
07 юли
2015
 
 

25% ръст на пазара на облачна инфраструктура

Търсненето на клауд решения расте във всички региони освен в Централна и Източна Европа.

4058 прочитания
Страница 1 от 2

С 25,1% са нараснали продажбите на сървъри, системи за съхранение на данни и етърнет комутатори за публични и частни облачни инсталации през първото тримесечие на настоящата година, отчита анализаторът IDC. Общите приходи в сегмента достигат почти 6,3 млрд. долара.

Същевременно дялът на оборудването за клауд системи, в състава на пазара за инфраструктурни решения, е нараснал от 26,4% на 30%. Продажбите на оборудване на частни облаци са нараснали с 24,4 на сто, достигайки 2,4 млрд. долара, а тези за публични – с 25,5%, до 3,9 млрд. долара. Сегментът решения с друго предназначение е нараснал 6,1%, най-вече благодарение на повечето продадени сървъри, като същевременно доставките на решения за съхранение са отбелязали спад, а тези на комутатори са се повишили с едва 1%.

Според IDC търсенето на сървъри за облачни системи расте по-бързо от това на останалото ооборудване. Продажбите на сървъри за частни облаци са се увеличили с 28% през първите месеци на годината, а тези за публични – с 33 на сто. Търсненето на клауд решения расте във всички региони освен в Централна и Източна Европа, който преживява период на политическа и икономическа нестабилност.

Прочетете още: Ръст на пазара на интегрирани платформи и инфраструктури

Сравнимите темпове на ръст на оборудването за частни и публични облаци показват, че компаниите преминаващи към т.нар. “трета платформа” на ИТ, са готови да разглеждат различни сценарии за построяване на хибридни системи, отеблязат още от анализатора.

Водещи производители на клауд ИТ инфраструктура

Производител Продажби ($ млрд.), 1Q 2015 Дял от пазара (%), 1Q 2015 Продажби ($ млрд.
1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас