Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
06 юли
2015
 
 

Студентите у нас ползват безплатно .Net инструменти на Telerik

Участниците в програмата ще получат едногодишен лиценз за Telerik DevCraft.

3238 прочитания, 47 коментара

Всички студенти, обучаващи се в технологични специалности в България, вече получават възможност за безплатно ползване за една година на пакета от .Net инструменти и решения Telerik DevCraft. Желаещите да получат безплатен лиценз за Telerik DevCraft, чиято цена е близо 2 хил. щатски долара, трябва да бъдат студенти в акредитирано висше учебно заведение в България. Студентите могат да заявят своя лиценз, като се регистрират на уебсайта на компанията с личен академичен имейл. За това съобщи на 6 юли българската софтуерна компания Telerik: A Progress Company.

Пакетът Telerik DevCraft включва .NET инструменти и компоненти за разработка на уеб, мобилен и десктоп потребителски интерфейс, в комбинация с „native” мобилни решения за iOS, Android, Windows Universal и Xamarin. Студентският лиценз осигурява възможност за безплатно обновяване на версиите на инструментите и решенията в рамките на една година. Така студентите винаги ще работят с най-новите продукти на Telerik.

„Изключителният инженерен талант е в основата на бурното развитие на ИТ сектора в България. Затова за нас е важно непрекъснато и под много форми да подпомагаме подготовката и професионалното развитие на младите хора, които искат да станат софтуерни специалисти. Като част от Progress продължаваме да разширяваме предлаганото в „Академията на Телерик“ обучение, а сега предоставяме на българските студенти и част от своите продукти с безплатен лиценз“, заяви Васил Терзиев, съосновател на Telerik и главен директор „Иновации“ в Progress.

Прочетете още: Телерик е придобита от американската Progress Software

Като предоставя безплатен достъп за студенти до софтуерния пакет Telerik DevCraft, компанията цели да подпомогне развитието на образователната система и да осигури възможност за по-добра практическа подготовка и съвременно обучение, разкриха от софтуерния разработчик. Инициативата ще обхване всички университети в страната, които предлагат технологични програми.

„Студентите в Американския университет в Благоевград преминават през задълбочено обучение, което включва както сериозна теоретична подготовка, така и ценни практически умения. Интегрирайки софтуерни решения на Telerik в своите академични проекти, студентите ще се доближат още повече до реалния работен процес и ще натрупат полезен опит, с който да бъдат конкурентни на пазара на труда“, коментира проф. Волин Карагьозов, преподавател в катедра „Компютърни науки“ на Американския университет в Благоевград.

„Чрез сътрудничество между университетите и бизнеса може да се създадат кадри с добра теоретична и практическа подготовка, способни да развиват мощна ИТ индустрия“, коментира доц. д-р Петя Асенова, ръководител на департамент „Информатика“ в Нов български университет.

Сред последните активности на компанията са разширяване на програмата на образователната инициатива „Академия на Телерик“ с бизнес модул и подпомагане на ключови за предприемаческата екосистема събития като Start It Smart Pre-Accelerator, betapitch Sofia и StartUP Weekend Mobile.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Телекомуникациите са двигател за развитие на умните градове
Цифров офис от ново поколение:

Цифров офис от ново поколение:

Как да постигнем свободно движение на информация и автоматизиране на процеси?
Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Някои детайли за Business Intelligence функциите на модерните ERP системи
Илия Кръстев, директор „Продажби“ на платформени решения в SAP България:

Илия Кръстев, директор „Продажби“ на платформени решения в SAP България:

Със SAP HANA банките могат да харчат 80% за иновации и само 20% за поддръжка

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Предимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнесПредимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнес

Добромир Тодоров е главен директор „Облачни услуги“ на HeleCloud. Той е бил съосновател и е управлявал множество стартъпи в сферата на технологичните и финансови услуги. С опит в архитектурните решения, сигурността и инженеринг на...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас