Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Startup новини
06 юли
2015
 
 

Предстои български кръг от Seedstars World на 10 и 12 юли

Финалистите ще презентират идеите си на финалното събитие, което ще проведе в Швейцария през март догодина.

3262 прочитания

Български кръг от стартъп състезанието Seedstars World ще се проведе от 10 до 12 юли в София. До 12 от участвалите в него екипи ще бъдат поканени да презентират идеите си за възможността да се съревновават на финалното събитие през март 2016 г. в Швейцария.

Seedstars World е глобално състезание за стартиращи компании в развиващи се пазари и бързорастящи стартъп сцени на етап seed. Основните изисквания към организациите-кандидати са да са на по-малко от 2 години, да са взели по-малко от 500 хил. долара финансиране, както и готово MVP (Minimum Viable Product). След като миналата година то се проведе в 36 страни, през тази тяхната бройка нарасна до 50. Според организаторите последните участниците в него са спечелили общо над 20 млн. Долара и са осигурили заетост за 360 души по целия свят.

Прочетете още: Роден проект сред 16 финалисти в глобалния конкурс The Venture

Ново допълнение към конкурса тази година са the Investment Tracks. Всеки един от тях ще предостави награда в размер на 500 хил. долара за своя победител, с асоциациирането на тази компания с един от най-големите играчи в индустрията като допълнителен бонус. Различни други награди могат да бъдат спечелени отделно като наградата Space Tracks – грант в размер на 50 хил. долара предоставен от Inmarsat и AP-Swiss.

“Seedstars World е платформа, свързваща инвеститори със следващото поколение стартиращи предприемачи, издърпвайки прожекторите далеч от Силициевата долина и Западна Европа – обяснява Алисе де Тонак, главен изпълнителен директор на Seedstars World. – Ние силно вярваме, че най-добрият начин да се окаже въздействие върху развиващите се страни е чрез инвестиране и насърчаване на предприемачеството.”

Seedstars Sofia се организира в партньорство със Start It Smart, Eleven Accelerator & Venture Fund, Startup Foundation България, Silicon Drinkabout, LAUNCHub, и CCC Startups. Журито ще бъде съставено от Алисе де Тонак, Стив Кайл, изпълнителен директор на Mammoth DB, Дилян Димитров, основател на Eleven Accelerator & Venture Fund, Крис Георгиев от Startup Foundation България, Стоян Ангелов, основател на Startup Drinkabout и Евелин Велев, съосновател на Start It Smart.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас