Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
02 юли
2015
 
 

Toyota, Nissan и Honda финансират мрежа от водородни станции

Компаниите ще вложат до $90 000 на станция, които да покрият строителните и експлоатационни разходи.

4815 прочитания

Toyota, Nissan и Honda обявиха днес, че ще увеличат усилията си да произвеждат повече автомобили с водородно гориво. Те ще работят съвместно и за изграждане на повече станции за зареждане с това гориво.

Компаниите ще вложат до $90 000 на станция, които да покрият строителните и експлоатационни разходи. Снимка Toyota Motor Co

Трите японски автомобилни производители договориха ключовите детайли по съвместния проект за развитие на инфраструктура от станции за водородно гориво в Япония. Компаниите обещаха до $90 000 на станция, които да покрият строителните и експлоатационни разходи.

Прочетете още: Тест драйв с модела на Toyota с горивни водородни клетки

Honda, Nissan и Toyota обявиха или планират да пуснат коли с клетки за водородно гориво (FCV).

FCV ползват сгъстен водород, който след това се съединява с кислород и прекарани през електролит създават електричество. Електрическата енергия се ползва за захранване на електромотор. Във въздуха се изхвърля само водна пара.

В момента в Япония има само 23 станции за водородно зареждане, но се планират още стотици.

В САЩ и други страни също има съществени усилия за създаване на такива станции. В Калифорния например се очаква до края на 2016 г. да бъдат изградени 28 FCV станции и така в щата да има общо 48. Освен това Toyota си партнира с FirstElement Fuel за изграждане на станции за презареждане в Калифорния, както и с доставчика на водородно гориво Air Liquide за създаване на мрежа от 12 станции в щатите Кънектикът, Масачузетс, Ню Йорк и Род Айлънд.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас