“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ≈-администраци€
02 юли
2015
 
 

Ќќ» и Ќјѕ ще интегрират системите си за е-обслужване

Ќа практика осигурените лица с ѕ»  код от Ќјѕ ще прав€т справки в »— на осигурителни€ институт.

4669 прочитани€, 19 коментара

—поразумение за взаимодействие, което регламентира реда и начина за електронна свързаност между Ќационални€т осигурителен институт (Ќќ») и Ќационална агенци€ за приходите (Ќјѕ) подписаха двете ведомства на 30 юли. Ќа практика с документа се дава възможност за интеграци€ на персоналните кодове на Ќќ» и Ќјѕ. „ѕо този начин осигурените лица, които имат 12-цифрен персонален идентификационен код (ѕ» ), издаден от Ќјѕ, ще достъпват справочните услуги и от информационната система на Ќќ»“, об€сн€ва –осен Ѕъчваров, говорител на приходната агенци€.

ќт 1 юли 2015 г. справочната електронна услуга „—правка за осигурителен стаж и доход при пенсиониране“ от интернет страницата на Ќќ» ще се ползва и чрез ѕ»  на Ќјѕ. ”слугата е публикувана в рубрика „≈-услуги“/—правки/ по ≈√Ќ и ѕ»  на Ќјѕ. „—лед потвърждаване на избор за достъп до не€ чрез ѕ»  на Ќјѕ, потребител€т автоматично се пренасочва към сайта на приходната агенци€. —ъгласно установени€т ред лицето въвежда сво€ личен идентификатор и ѕ»  на Ќјѕ. —лед успешна оторизаци€ справката се изпълн€ва автоматично, като се визуализира на сайта на Ќќ»“, об€сн€ва процедурата Ѕъчваров.

ќт ведомствата обещават да разшир€т списъка с електронните услуги на Ќќ», ползвани с ѕ»  кода. “е ще включват и други справки, предостав€ни на осигурените лица по ≈√Ќ или на осигурителите по ≈» /Ѕ”Ћ—“ј“.

ѕрочетете още: ќбменът на информаци€ и развитието на е-услуги остават във фокус за »“ екипа на Ќќ»

CW/Ѕ

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
“од јнглин, Progress:  —офи€ има страхотна общност от софтуерни разработчици“од јнглин, Progress: —офи€ има страхотна общност от софтуерни разработчици

 онференци€та DevReach се завръща в —офи€, има месец до събитието, а всички билети вече са разпродадени, коментира главни€т евангелист на Progress.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас