Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Технологии
01 юли
2015
 
 

Sony пуска дистанционно с е-хартия

Платформата First Flight на Sony е проектирана да събира идеи от служители на компанията – от планирането до първите продажби.

4604 прочитания

Японският производител на битова електроника Sony навлезе още по-дълбоко в сферата на общественото финансиране (crowdfunding), стартирайки своя собствена платформа за събиране на средства за финансиране на бизнес идеи, създадени вътре в компанията, включително ново универсално дистанционно с интерфейс от е-хартия.

Новото универсално дистанционно HUIS ще разчита на финансиране от платформата First Flight на Sony

Представен в сряда, 1 юли, First Flight е платформа за обществено финансиране и е-търговия, създадена за събиране на продуктови предложения – от етап идея до търговски иновации. Тя е достъпна само на японски и е ограничена до собствени проекти на служители на Sony.

Прочетете още: Vivacom вече продава новия флагман на Sony - Xperia Z3+

First Flight има три етапа - „тийзър“, при който новите се идеи се разглеждат и обсъждат, следван от крауд финансиране и е-търговия.

„Една от силните страни на First Flight ще е улесняване на диалога с потребителите от първоначалните разработки до пускането на пазара, преминавайки гладко през всяка фаза“, каза говорителка на Sony.

Sony е експериментирала и досега с крауд финансирането и някои от тези проекти са представени на сайта. Сред тях са смарт часовника FES с е-хартия, обявен миналата година. Заедно с нейните сензори MESH тази платформа въвежда ежедневни предмети в Интернет на нещата (IoT).

В платформата е показан и новото универсално дистанционно HUIS. Изобретено от инженерите на Sony от отдела „Създаване на нов бизнес“, това устройство с размер на смартфон има е-хартиен дисплей, инфрачервена връзка и способност да оперира с разнообразни домашни уреди като телевизори, стереоуредби, климатици и осветителни тела.

Екранът може да се променя според вкуса, така че да показва предпочитаните от потребителя бутони или информация за околната температура например. С цена ¥25 000 ($204) този контролер очаква финансиране в рамките на 6 седмици на сайта, но само до сряда желаещите да инвестират в него събраха до 1 юли сума над 1,6 милиона йени.

Смарт часовникът, сензорите MESH и смарт ключалката Qrio събраха общо инвестиции от няколкостотин хиляди долара през японските сайтове за крауд финансиране Makuake и Indiegogo. Sony каза, че целта на тези проекти, част от програмата Seed Acceleration, е да стимулира нови идеи, а не да събира пари. Освен това така получава бърза обратна връзка от ранни ползватели преди продуктите да стигнат до пазара.

Yahoo Япония си сътрудничи със Sony по проекта First Flight, който ползва системите на Yahoo за е-търговия и за разплащания.

IDG News Service, Токио

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас