“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ÷ифрова телевизи€
30 юни
2015
 
 

 ои са важните играчи в “¬ индустри€та на ÷» ≈вропа?

4 телеком групи в ÷ентрална и »зточна ≈вропа ще определ€т правилата в “¬ индустри€та - Vodafone, Orange, Deutsche Telekom и Telekom Austria.

3440 прочитани€

¬ бързо промен€щи€ се пазар на електронни комуникации си струва да следиш внимателно какво се случва с 4 телеком групи в ÷ентрална и »зточна ≈вропа.

Vodafone, Orange, Deutsche Telekom и Telekom Austria са различни нива на намеса в региона, но всички те са ключови играчи, които ще игра€т все по-важна рол€, коментира анализаторът  рис ƒзиадул.

Vodafone например в момента присъства в јлбани€, „ешката република, ”нгари€ и –умъни€. ¬ кра€ на миналата година шефът на британската група ¬иторио  олао каза, че е търсил начини да навлезе на “¬ пазара в –умъни€, като е провел сериозни разговори с всички големи играчи, включително RCS&RDS и UPC –умъни€.

ѕрочетете още: ѕриходите от OTT телевизи€ и видео ще скочат до $51 млрд.

 ато се има предвид вече стабилното присъствие на Vodafone в северната ни съседка чрез втори€т най-гол€м мобилен оператор и че компани€та разполага с национална оптична мрежа, намерени€та за “¬ полето са логична стъпка.

јко се осъществи дълго обсъжданата сделка между Vodafone и Liberty Global, компани€та може да спечели достъп до “¬ пазарите в „ешката република, ”нгари€ и –умъни€ чрез кабелните операции и сателитните (DTH) на UPC.

ћеждувременно Orange присъства в ћолдова, ѕолша, –умъни€ и —ловаки€. “€ вече е ключов играч в “¬ индустриите и на четирите страни. ¬ажното значение за Orange на нейните операции в ÷ентрална и »зточна ≈вропа бе подчертано едва наскоро, когато компани€та избра именно –умъни€ за дебюта на “¬ пакета на Orange.

ћакар че разшир€ване към други пазари в региона веро€тно не е в текущите планове на Orange, засилването на позициите й на съществуващите пазари, включително предостав€нето на платена телевизи€, €вно е сред приоритетите.

—ъщото важи и за Deutsche Telekom, ко€то вече е водещ играч в ’ърватска (Hrvatski Telekom), ”нгари€ (Magyar Telekom), –умъни€ (Telekom Romania) ин —ловаки€ (Slovak Telekom), а освен това в ћакедони€ и „ерна гора. Ќейната цел, според шефа на немската група “имотеус ’ьотжис, е да „стане водещ европейски телекомуникационен доставчик“.

Telekom Austria, от сво€ страна, осъществи сериозен напредък по отношение на затвърждаването си за на водещ играч в ёгоизточна ≈вропа с интереси на н€колко пазари, включително Ѕългари€ (MTel) и ’ърватска (Vipnet). “ози месец бе придобит и алтернативни€ телеком Amis, който оперира в —ловени€ и ’ърватска, а в Ѕългари€ е подписано и споразумение с ѕанйър ћеди€ за разпространение на двата нейни поп фолк канала ѕланета.

“ака че в близките месеци Vodafone, Orange, Deutsche Telekom и Telekom Austria ще се включа още по-активно в “¬ индустри€та на ÷ентрална и »зточна ≈вропа, добав€ ƒзиадул.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

»нтервю с ƒжен Ћупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференци€та DevReach 2018

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас