Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Смартфони
29 юни
2015
 
 

Nokia търси партньори за производство на смартфони

Финкландската компания не възнамерява да възстановява производствените си подразделения, придобити от Microsoft, а да продава лицензи.

2525 прочитания

Nokia възнамерява да се върне на пазара на смартфони, но няма да произвежда устройства. Това сподели Раджив Сури, президент и главен изпълнителен директор на компанията, в интервю за германското списание Manager Magazin. По думите му тя няма да възтановява производствените подразделения, които бяха придбобити от Microsoft, а ще продава лицензи за използване на търговската марка.

От Nokia и преди са отричали, че възнамеряват да възстановят производството на устройства. С това ще се заемат партньорски организации, каквито, според Сури, компанията вече търси. По условията на договора, сключен с Microsoft, Nokia няма право да излиза на пазара на смартфони до 2016 г.

Прочетете още: Nokia се готви да се завърне на пазара на мобилни телефони

Същевременно предположения за това, че компанията планира завръщане, бяха изказвани многократно. В края на миналата година президентът на Nokia Technologies, Рамзи Хайдамус, заяви че разработката телефони и продажбата на лиценьи са перспективни направления. През април пък сайтът Re/code съобщи, че бившият производител вече привежда този план в действие и подготвя модели, които трябва да видят бял свят през следващата година.

В същото време от Nokia не възнамеряват създаване на собствена мобилна платформа. Компанията заявява дори намерение да продаде картовата услуга Here, която би могла да бъде един от най-важните елементи при една подобна инициатива.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас