Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
22 юни
2015
 
 

ITU дефинира пътната карта за развитие на 5G

Бъдещите мобилни технологии водят до нови парадигми за свързаното общество

3605 прочитания

Международният телекомуникационен съюз ITU създаде пътна карта за развитие на мобилните мрежи от пето поколение (5G) и дефинира термината, който ще ползва - “IMT-2020”.

Генералният секретар на ITU Хоулин Зао

С приключването на работата по „Визията“ за 5G системи на работната среща ITU-R Working Party 5D в Сан Диего ITU вече определи всички цели, процеси и времеви график за развитие на мобилни 5G системи. Този процес се осъществява в сътрудничество с правителствата и глобалната мобилна индустрията, добавят от организацията, част от ООН.

Прочетете още: Абонаментите за LTE ще достигнат 1 млрд. през 2015 г.

На срещата в Сан Диего е постигнато съгласие, че работата ще се провежда под името IMT-2020, разширение на съществуващата фамилия от глобални стандарти на ITU за Международни мобилни телекомуникационни системи (досега включващи IMT-2000 и IMT-Advanced), които са база за всички днешни 3G и 4G мобилни системи.

Следващата крачка е да се създадат подробни технически изисквания за работа на радио системите, поддържащи 5G, като се вземат предвид нуждите на широко портфолио от бъдещи сценарии и начини на ползване. След това ще се специфират критерии за оценка, по които да се одобряват кандидатите за радиоинтерфейсни технологии, част от фамилията IMT-2020. Тези нови системи, които се очаква да са готови за търговска експлоатация през 2020 г., ще създадат нови парадигми за свързаност, поддържани от мобилните широколентови безжични системи, например ултра HD видео услуги, приложения в реално време с изключително малка латентност и и все по-разширяващият се обсег на т.нар. Интернет на нещата (IoT).

“В индустрията все по-често се говори за бъдещите стъпки в мобилната 5G технология, като вниманието е фокусирано върху осигуряването на свързаното общество във времевия хоризонт до 2020 г. и по-нататък, което събира хората с неща, данни, приложения, транспортни системи и градове в една смарт мрежова комуникационна среда“, заяви генералният секретар на ITU Хоулин Зао.

CW/Б

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас