Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Роботи
21 юни
2015
 
 

1000 робота Pepper продадени в Япония за 1 минута

Струващият $1600 домашен робот Pepper има емоционално устройство и е създаден да стане член от семейството.

4918 прочитания

Японците наистина обичат забавните роботи. Ново доказателство даде започналата продажба на робота Pepper от мобилния оператор SoftBank.

Струващият $1600 домашен робот Pepper има емоционално устройство и е създаден да стане член от семейството.

Компанията обяви, че е продала 1000 броя от домашния робот само за една минута в събота, първият ден от пускането му на пазара.

Прочетете още: Новият робот продавач на Nescafe

Хуманоидната машина е проектирана като персонален робот и член на семейството. Той не може да върши къщна работа, но може да разговаря, да разпознава човешки емоции, да развива свои собствени „чувства“ и да извлича информация от интернет като съобщения и прогноза за времето.

SoftBank описва Pepper като първия в света персонален робот със свои собствени емоции.

Повечето бройки от робота Pepper са продадени онлайн в събота, но 30 са поръчани чрез лотария в магазина на SoftBank в Токио. Компанията планира да осигури още роботи Pepper през юли.

Проектиран от френската компания Aldebaran Robotics, част от групата SoftBank, Pepper има редица сензори и облачно базиран изкуствен интелект. Той е доста по-евтин в сравнение с други роботи с подобни способности, но все пак си е сериозна покупка. Струва ¥198, 000 ($1600) плюс ¥24 600 за месечни данни и застрахователни такси.

Силеният първи ден на Pepper е благоприятно начало за глобално разгръщане на Pepper, което ще започне през следващата година SoftBank и партньорите на оператора – производителят на Apple Foxconn Technology Group и китайският гигант в електронната търговия Alibaba Group. Триото планира от тази есен да се съсредоточи върху бизнес приложения за Pepper.

Шефът на SoftBank Масайоши Сон каза в четвъртък, че партньорите искат да продават Pepper на загуба поне 4 години, но той очаква, че този бизнес ще бъде основен генератор на приходи за SoftBank през следващите 20 до 30 г. Той и партньорите му Тери Гоу от Foxconn с Джак Ма от Alibaba разглеждат роботите като бъдеща важна част от автомобилите и битовата електроника през следващите десетилетия.

IDG News Service, Токио

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас