Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | PC компоненти
17 юни
2015
 
 

AMD представи Radeon серия 300 и R9 Fury X

Новият топ модел на компанията се очаква на 24 юни.

6303 прочитания

Видеокарти от ново поколение Radeon R9 и R7 серия 300, както и модела R9 Fury X представи официално AMD. Новите продукти на компанията идват с поддръжка на новите API като DirectX 12 и Vulkan.

Компактният Radeon R9 Nano

Година след пускането на предходната серия 200 и няколко месеца, след като Nvidia опресни своето портфолио GeForce продукти, AMD официално представи своето следващо поколение графични процесори, известни под кодовото име Fiji. Топ модел сред новите попълнения е Radeon R9 Fury X, който се предлага с водно охлаждане и видео памет с повишена пропускателна способност (high-bandwidth memory, HBM). Официално продажбите на такива видеокарти се очаква да стартира на 24 юни, на цена (според AMD) от 649 долара. Модел с въздушно охлаждане, предлагащ по-скромни възможности за овърклок, пък ще бъде достъпен за 100 долара по-малко.

Прочетете още: Нови APU-та и нова серия Radeon чипове от AMD

 

Компактният Radeon R9 Nano

Благодарение на намаляването на заеманата площ с чипове памет при използване на HBM техниката, компанията ще пусне на пазара компактен модел видеокарта – Radeon R9 Nano, който ще е с дължина едва 6 инча. Въпреки скромните си размери обаче тя трябва да предлага „значително повече производителност“ от предходния едночипов топ модел на компанията R9 290X. Nano версията се очаква да бъде налична по-късно през лятото.

Цените на останалите нови модели R9 и R7 карти варират от малко над 100 долара за базовата Radeon R7 360 до 429 долара за R9 390X. Според AMD тези предложения излизат на пазара на 17 юни.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас