Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
16 юни
2015
 
 

16 кандидати в проекта за цифровизиране на кадастъра

За една от 6-те обособени позиции няма подадена оферта за участие и предстои да бъде проведена допълнителна процедура.

3780 прочитания

В Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията бяха отворени ценовите предложения по обществената поръчка за „Оценка на картата на възстановената собственост (КВС) с цел създаването на кадастрална карта и кадастрални регистри (КККР), основа на единна система за поддържането на кадастралните данни и предоставяне на услуги от тях“.

Общо 16 ценови предложения са били отворени за 5 от всички 6 обособени позиции в рамките на проект „Надграждане на съществуващите и изграждане на нови централни системи на електронното правителство с оглед на усъвършенстване на информационно-комуникационната среда за по-добро административно обслужване на гражданите и бизнеса“, финансиран от Оперативна програма „Административен капацитет“.

Прочетете още: Форум на Световната федерация на геодезистите протича в София

За Обособена позиция 2 „Оценка на картата на възстановената собственост (КВС) с цел създаването на кадастрална карта и кадастрални регистри (КККР), основа на единна система за поддържането на кадастралните данни и предоставянето на услуги от тях за Северен централен район на планиране“ няма подадена оферта за участие и предстои да бъде проведена допълнителна процедура.

Три фирми са били отстранени от участие, заради техническо предложение, което не е изготвено съгласно изискванията на възложителя, посочват от министерството. Участниците са предложили следните ценови оферти:

Обособена позиция 1:

Консорциум „ОКВС“ ДЗЗД - 88 000 лв. без ДДС

ЕТ „Кирил Данаилов – ТОП- ГЕО“ - 132 250 лв. без ДДС

„Геохайд“ ООД – 181 733 лв. без ДДС

„Мапекс“ АД – 163 083,29 лв. без ДДС

ДЗЗД Консорциум „УРБАН ГРУП“ – 171 925 лв. без ДДС

„Геосид“ ООД – 153 410 лв. без ДДС

Обособена позиция 3:

„Битмап“ ЕООД - 94 100 лв. без ДДС

„Шуменски кадастър“ ЕООД – 156 410 лв. без ДДС

„ИГЕО“ ООД – 124 850 лв. без ДДС

Обособена позиция 4:

Гражданско дружество „МИ-2010“ – 226 000 лв. без ДДС

Обособена позиция 5:

„Спел - 96“ ООД – 187 000 лв. без ДДС

Консултантска агенция „МОДЕКС“ ЕООД – 253 500 лв. без ДДС

Обособена позиция 6:

Консорциум „ОКВС“ ДЗЗД - 108 000 лв. без ДДС

Гражданско дружество „МИ-2010“ – 195 000 лв. без ДДС

„Мапекс“ АД – 183 820,86 лв. без ДДС

„Сървей груп“ ЕООД – 169 790 лв. без ДДС

Фирмата победител ще извърши анализ на съществуващата Карта на възстановената собственост (КВС), която съдържа информация за границите на землищата в неурбанизираните територии на страната. Ще бъдат извършени анализ и описание на обекти от пътната и железопътна инфраструктура, водни и хидротехнически обекти, както и други големи селскостопански обекти, които попадат в тези територии, но не са описани в съществуващите в момента КВС. Тази информация ще послужи като основа за Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) при разработването на кадастрална карта и кадастрални регистри за неурбанизираните територии.

След приключването на проекта се очаква 95% от кадастралния регистър да бъде цифровизиран, като до този момент само 30% от него са в електронен вид. Това заяви Христо Христов, директор на дирекция „Информационни технологии“ в МТИТС и председател на комисията за оценка по време на отварянето на ценовите оферти. Създаването на кадастрална карта и кадастрални регистри за по-голяма част от територията на страната ще улесни административното обслужване на потребителите на кадастрална информация – граждани, ведомства, юридически лица, публични организации, и ще подпомогне процеса по създаване на имотен регистър. Ще се увеличи обема на масивите от кадастрални (пространствени) данни, което е предпоставка за усъвършенстване на оперативната съвместимост и интеграция на европейско ниво.

По думите на Христов проектът се реализира в сътрудничество с още три институции – Министерство на земеделието и храните, Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас