“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ћалък и среден бизнес
12 юни
2015
 
 

¬исоките технологии Ц тема на икономически€ форум за ё»≈

»кономически€т форум за ёгоизточна ≈вропа ще се проведе на 18 и 19 юни 2015 г.

3827 прочитани€

–азработването на високи технологии и » “ продукти в ёгоизточна ≈вропа (ё»≈) е една от темите на тазгодишното издание на »кономически€ форум за ёгоизточна ≈вропа.

Ѕизнес лидери, официални лица от Ѕългари€ и региона, както и представители на авторитетни международни институции се събират в —офи€ на 18 и 19 юни 2015 в  емпински хотел ћаринела за участие във форума. “ази година събитието се завръща в Ѕългари€ с 10 кръгли маси и н€колко съпътстващи събити€. ‘орумът се организира от Ѕългарски€ икономически форум с официалната подкрепа на ћиглена  унева, заместник министър-председател по координаци€ на европейските политики и институционалните въпроси, ћинистерството на икономиката на –епублика Ѕългари€ и ѕредставителството на ≈вропейската комиси€ в Ѕългари€.

—ред темите, които ще бъдат дискутирани, са още инвестиционни€т план „ёнкер”; насърчаване на външната търгови€ в ё»≈; инвестиционен климат и възможности за инвестиции в ё»≈; пром€на на градската среда в интелигентни градове; значение на свободните и специалните икономически зони; европейски фондове за ё»≈ - транснационално сътрудничество през нови€ програмен период; и реформата в здравеопазването.

ѕрочетете още: Ќ€ма шега: до 1 април се участва в търг за борсова е-система

Ћектори в събитието ще бъдат експерти от различни области, между които г-н ’уан “орентс, президент на —ветовната федераци€ на свободните икономически зони, г-н »смаил ≈рсахин, изпълнителен директор на —ветовната асоциаци€ на агенциите за насърчаване на инвестиции, проф. ∆ак де “аф, председател на ”— на Healthcare Belgium и един от най-големите специалисти в страната по въпросите на здравната система, както и г-жа ‘лави€ ѕаланза, директор за ÷ентрална и ёгоизточна ≈вропа в ≈вропейската инвестиционна банка. ¬ програмата ще вземат участие и представители на ≈вропейската комиси€ от следните генерални дирекции: ѕолитика за съседство и преговори за разшир€ване (DG NEAR), ≈нергетика (DG Energy), —ъобщителни мрежи, съдържание и технологии (DG CNECT).

¬ рамките на тазгодишни€ »кономически форум за ёгоизточна ≈вропа ще се проведе кръглата маса на министрите на икономиката в региона в рамките на българското председателство на ѕроцеса за сътрудничество в ёгоизточна ≈вропа. ¬ не€ ще вземат участие правителствени представители от јлбани€, Ѕосна и ’ерцеговина, ћакедони€,  осово, –умъни€ и ’ървати€. Ѕългарската агенци€ за инвестиции пък е инициатор на срещата на директорите на инвестиционните агенции в региона и представители на международни инвеститори.

“ри съпътстващи събити€ ще обогат€т програмата на форума.

50 водещи фирми от 12 държави идват за участие във второто издание на Balkan Trade Bridge – международно събитие за осъществ€ване на бизнес срещи между изпълнителните директори/мениджъри покупки на големите компании (купувачи) и доставчици и производители на продукти и услуги (доставчици) от Ѕългари€ и региона. Ќегов официален партньор е »зпълнителната агенци€ за насърчаване на малки и средни предпри€ти€.

Let’s be partners e събитие, фокусирано върху създаването на контакти за потенциални партньорства по международни проекти през нови€ програмен период. Ќа едно м€сто ще се съберат представители потенциални бенефициенти с интерес за разработване на европейски проекти и намиране на партньори от ц€ла ≈вропа. Ќа фокус са програмите: „Ѕългари€-—ърби€”, „ƒ”Ќј¬”, „»Ќ“≈––≈√ ≈¬–ќѕј”, „Ѕалкани – —редиземно море” и „јƒ–»ќЌ”. —лед като бъдат представени новите програми, участниците ще бъдат разделени на пет групи (по една за вс€ка програма) и ще могат да размен€т идеи и контакти с потенциални партньори от съответната група.

«аконова рамка за растеж и създаване на работни места в Ѕългари€ пък е озаглавено специалното събитие на —ветовната банка, което също ще се проведе в рамките на »кономически€ форум за ёгоизточна ≈вропа.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

»нтервю с ƒжен Ћупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференци€та DevReach 2018

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас