Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
10 юни
2015
 
 

Китайска компания с интерес да произвежда оптични кабели у нас

Hengtong Optic Electric използва българска суровина и проучва възможността да изгради завод у нас.

2289 прочитания

Китайската технологична компания „Хeнтон Оптик Илектрик” (Hengtong Optic Electric) проявява интерес за инвестиции в България като част от стратегията си за експанзия на външните пазари. Това е станало ясно по време на среща на ръководството на компанията със заместник-министъра на икономиката Любен Петров в Шанхай. Вицепрезидентът на китайския производител Анмин Гао е съобщил, че започват голям инвестиционен проект за Централна и Източна Европа, като България вече е в центъра на техния интерес, проучват се възможностите за основаване на съвместни предприятия.

От Hengtong проявяват предварителен интерес от инвестиции в производство на кабели (конвенционални и оптични), оборудване за оптични мрежи (OND - Optical Network Devices) и изграждането на такива мрежи и др. Установен e контакт с българска фирма и предстои развитие на проекта. Също така в компанията имат интерес и към развитието на оптична мрежа за високоскоростен интернет в селските райони, както и в енергийни мрежи. Тъй като тя използва българска суровина за производството на своите кабели, от нея проучват възможността да направят такъв завод у нас, обясняват от Министерството на икономиката.

Прочетете още: Vivacom изгради оптика в Пазарджик и Ямбол

Зам.-министър Любен Петров е запознал компанията с данъчната и инвестиционна среда в България, посочвайки, че предлагаме редица облекчения за големи инвеститори. Китайската компания има 7 млрд. долара годишен оборот за миналата година.

Директорът на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев е добавил, че агенцията предоставя както сертификати за приоритетен клас инвеститори, така и допълнителни насърчителни мерки за инвестиции във високотехнологични сектори в общини с висока безработица.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас