Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Инфраструктурно управление
08 юни
2015
 
 

НУРТС отново ще е част от БТК

Сделката за придобиването на НУРСТ е получила разрешение от КЗК

5411 прочитания

Със свое решение Комисията за защита на конкуренцията разреши на БТК ЕАД да придобие контрол върху групата на НУРТС България АД (НУРТС), съобщиха от телеком оператора.

През 2013 г. в сградата на НУРТС тържествено беше сложен край на аналоговото излъчване на телевизионни програми.

Решението на антимонополната комисия ще позволи на БТК да придобие 100% от акциите на НУРТС. „Планираната сделка няма да доведе до промяна на пазара на услугата „колокация” и всички партньори на НУРТС ще продължат да ползват предоставяната услуга в условията на пълна равнопоставеност и прозрачност“, заявяват накратко от БТК.

Прочетете още: Два мултиплекса и 43% от БТК са придобити от LIC33

НУРСТ, която чрез дъщерното дружество НУРТС Диджитал управлява повечето мрежи за цифрово ефирно излъчване на ТВ и радио програми (познато като мултиплекс), предоставя също услуги колокация и инсталация на оборудване, а до 28 май 2014 г. - и сателитно излъчване.

Според последния публикуван финансов отчет на дружеството за последното тримесечие на 2014 г., приходите на групата от продължаващите дейности са в размер на 33 млн. лв. за цялата 2014 г. при около 27,57 млн. за предишната 2013 г. Групата обаче отчита много по-голяма загуба от тези продължаващи дейности – близо 55,8 млн. лв. при 4,35 млн. за 2013 г. Това се дължи предимно на разходите за амортизация и обезценка на оборудването, които за 2014 г. са за близо 54 млн. лв. при 6,745 млн. за 2013 г.

Част от загубата за 2014 г. е компенсирана от печалбата от преустановени дейности в размер на 18,687 млн. лв., дошли главно от продажбата на дейността „Сателитен пренос“, приключила на 28 май м.г. По този начин общата загуба на дружеството за 2014 г. е в размер на 37,01 млн. лв.

Към 31 декември 2014 г. собственици на капитала на дружеството са регистрираната в Дубай (ОАЕ) компания Блусат Партнърс Лтд., притежаваща 50% от капитала, а другите 50% са на регистрираната в Кипър Манселорд Лимитид, пише още във финансовия отчет. БТК внесе в КЗК уведомление за желанието си да придобие групата на НУРТС България през септември 2014 г.

БТК продаде 50% от своето поделение НУРСТ, което разпространяваше аналогово ТВ и радио програми, през 2010 г. именно на Манселорд Лимитид, а през 2011 г. прехвърли и останалите 50% на Блусат Партнърс Лтд.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас