Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Информационно общество
08 юни
2015
 
 

Свързана автобусна спирка осигурява нови приходи

Решението на Ericsson за обществения транспорт използва 3G, LTE и Wi-Fi технология с малки клетки.

10838 прочитания

Автобусна спирка, свързана с Интернет чрез 3G, LTE или Wi-Fi технология с малки клетки, осигурява на превозвачите в обществения транспорт допълнителна възможност за приходи. Решението, представено от Ericsson на Световния конгрес UITP в Милано, поддържа специфична функционалност за предоставяне на транспортна информация в реално време като движение на автобусите, интерактивни карти, местни новини и туристическа информация.

Решението на Ericsson за обществения транспорт използва 3G, LTE и Wi-Fi технология с малки клетки.

Инфраструктурата с малки клетки на свързаната автобусна спирка осигурява на превозвачите нов източник на приходи, тъй като тя може да бъде отдавана на мобилни телеком оператори като средство за допълнително разширяване на мрежите им. Като допълнение към стандартните потребителски нужди за мобилна широколентова връзка, свързаната автобусна спирка ще поддържа функционалност, полезна за пътниците, обясняват от Ericsson.

Прочетете още: Система на Ericsson и Volvo алармира за невидим лед на пътя

Тази допълнителна функционалност освен екрани за информация в реално време може да включва още видеонаблюдение, паник бутон или гласова функционалност за по-добра сигурност на пътниците при опит да се свържат със спешна помощ или полицията.

В гъстонаселена градска среда като търговски центрове, финансови райони или такива за развлечения капацитетът на мрежата често е натоварен до максимум и не може да осигури високоскоростен и качествен пренос на данни. Свързаната автобусна спирка е част от концепцията на Ericsson за „малки клетки като услуга“ и помага за облекчаване на този проблем, като създава самостоятелна мрежа за достъп посредством малките клетки, които са интегрирани към излъчващите мрежи на операторите. Ericsson осигурява технологията и свързаните с нея услуги в партньорство с транспортните превозвачи и местните телекоми.

На конгреса UITP Ericsson представя и своя Свързан транспортен облак, обявен на Световния мобилен конгрес, където спечели награда в категория най-добра мобилна иновация за автомобилната индустрия. Тази платформа и управлявана облачна услуга позволява споделяне на данни в реално време за пътната и трафик обстановка между свързани автомобили и пътните власти.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас