Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
05 юни
2015
 
 

Откраднаха данните на 4 млн. държавни служители в САЩ

Това е един от най-големите пробиви в щатските правителствени бази данни, твърдят анонимни представители на щатското правителство.

3251 прочитания

САЩ разследват огромно изтичане на данни, което вероятно е засегнало лична информация за около 4 млн. служители на федералното правителство, според публикации от четвъртък, 4 юни.

Това е един от най-големите пробиви в щатските правителствени бази данни, твърдят анонимни представители на щатското правителство.

Китай е заподозряна, че има пръст в атаката, описана от неназован представител на правителството като „една от най-големите кражби на правителствени данни досега“, пише в. Wall Street Journal.

Прочетете още: Продават крадена база данни за Adult Friend Finder за $170 000

Атаката е била насочена срещу Бюрото за управление на персонала (OPM), държавна агенция, натоварена със задачата да наема и стимулира държаните служители. Същата агенция бе „пробита“ и през миналата година, но тогава това сякаш беше самостоятелна атака.

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ потвърди пробива и добави, че данните от OPM и от Министерство на природните богатства са били компрометирани в началото на миналия месец, пише Associated Press.

Бюрото за управление на персонала провежда голяма част от проверките на държавните служители и големият въпрос сега е дали е изтекла информация за работещите в разузнавателните служби.

През миналата година OPM и Министерството на вътрешната сигурност на САЩ са спрели проверките за миналото и квалификацията, правени от подизпълнител във Вирджиния, след като неговите мрежи бяха пробити, а самата фирма заяви тогава, че това прилича на атака, финансирана на държавно ниво. Този инцидент засега не се свърза със сегашния пробив.

ФБР разследва случая, за да определи кои федерални агенции са били засегнати, макар че според публикациите данните засяга всички.

Китай често е заподозряна за атаки, спонсорирани на държавно ниво, но не е ясно какви доказателства има срещу страната в този случай. Неназован представител на щатското правителство е казал пред Journal, че Китай е под подозрение, но разследването все още е в ход. в. Journal отбеляза, че на всички са ясни огромните трудности да се определи произходът на атаките.

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ каза, че нейната система за засичане на прониквания, позната под името Айнщайн, е засекла атаката и ФБР е започнало разледване, добавя AP.

IDG News Service, Сан Франциско

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас