Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Смартфони
04 юни
2015
 
 

Huawei P8 се появи и у нас

Най-новият флагман на Huawei включват режисьорски режим за управление на 4 смартфона.

3395 прочитания

Най-новият флагмански смартфон на Huawei P8 бе представен в България, като първо ще се появи в магазините на Telenor и Vivacom. Освен изключително тънък монолитен алуминиев корпус с дебелина само 6,4 мм, телефонът предлага подобрено управление на енергопотреблението, осигурен и от 8-ядрения 64-битов чипсет Kirin 930, разработен от китайската компания. Според Huawei, този чип увеличава производителността и осигурява време за работа в режим на готовност с около 20% повече от останалите смартфони на пазара.

„Сигурен съм, че P8 ще постигне още по-грандиозен успех от своите предшественици P6 и P7 и ще се превърне в емблема на съвършенството и удобството за потребителите си – заяви Джеферсън Джанк, директор отдел „Потребителски устройства” за Huawei България. - Компанията съчетава най-добрите елементи, стил и издръжливост на устройството, поднасяйки революционно изживяване на потребителите – особено що се отнася до функциите на камерата и мрежовата връзка“, добавя той.

Huawei P8 дава възможност за по-усъвършенствано заснемане на видеоклипове, включително чрез новия режисьорски режим. Тази професионална функция позволява на потребителите на Huawei Р8 да контролират до три други Android телефона при заснемането на сцена от 4 ъгъла едновременно, като през единият (режисьорския) се синхронизират и редактират четирите гледни точки на клипа.

Прочетете още: Huawei обяви металните си флагмани P8 и P8max

В смартфона е вградена и нова технология за оптична стабилизация (до 1,2°), така че апаратът да елиминира ефекта от треперенето на камерата. Освен това камерата разчита на първия в света 4-цветен RGBW сензор, с чиято помощ яркостта се повишава с 32% в условия с висок контраст, а при среда със слаба осветеност я редуцира с до 78%, обяснява Джанк. Отделен снимков процесор от DSLR клас също редуцира шума при снимане и интелигентно улавя високия контраст в една снимка.

Huawei P8 предлага допълнителни комуникационни възможности. Двата слота за SIM карти работят както с 4G SIM карти, така и с карти от всякакъв тип, а при роуминг в друга страна, в която е налична 4G мрежа, P8 я разпознава и се свързва с нея приблизително 3 пъти по-бързо от средностатистическите телефони.

Интересна възможност предлага на разсеяните потребители смартфонът – гласовото търсене активира изгубения в стаята апарат и той „отговоря“ на собственика си с глас и музика. Освен това звуковите функции в апарата позволяват на телефона да премахне автоматично 90% от звука на вятъра при ползване на P8 със слушали в лошо време.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас