Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Човешки ресурси
03 юни
2015
 
 

Теленор дава шанс за кариера на хора с увреждания

България е четвъртата поред държава, в която „Теленор Груп“ реализира социалния проект.

4546 прочитания

Началото на дългосрочната си програма за професионално развитие и социална интеграция на хора с увреждания обяви българската телекомуникационна компания „Теленор“ (Telenor). Инициативата се провежда под наслов Open Mind и ще даде възможност на хора с увреждания да работят по конкретен проект в избрана от тях област за период от около 2 години, да обогатят знанията си, да усвоят нови умения и да подобрят своята конкурентоспособност на пазара на труда.

Част от екипа и участниците в програмата за хора с увреждания Open Mind в Теленор Норвегия.

От „Теленор“ заявиха, че ще осигурят на участниците в проекта отворена и достъпна работна среда и съответното за заеманата позиция финансово възнаграждение. След приключване на участието им в програмата, те ще получат възможност да останат на постоянна работа или подкрепа за професионална реализация извън компанията.

Прочетете още: Теленор подкрепя обучения за онлайн безопасност за деца

„Вярвам, че ключът към приобщаването на хората с увреждания е чрез пазара на труда“, коментира Ингрид Ихме, директор на програмата в „Теленор Груп“ и един от първите участници в нея. Тя обясни, че работата в централата на „Теленор Груп“ в Осло дава възможност на участниците да усвоят нови технически умения, да покажат своите уникални способности и да придобият увереност от работата си във водеща технологична компания. „Теленор Норвегия“ стартира програмата през 1996 г. като до момента в нея са се включили над 200 човека и близо 65% от тях са започнали постоянна работа след завършването й, каза тя.

В рамките на първото издание на Open Mind, „Теленор“ предлага позиции в следните области „Грижа за клиента“, „Маркетинг“, „Връзки с обществеността“, „Администриране на продажбите“, „Анализ на технически показатели“, „Финанси“, „Вътрешен одит“, „Юридически услуги“, „Снабдяване“ и „Технологии“. Кандидатите трябва да имат завършено средно или висше образование в зависимост от избраната област, добри организационни умения и силна мотивация, а компютърната грамотност е предимство. Желаещите да се включат трябва да изпратят своята автобиография и мотивационно писмо на e-mail: openmind@telenor.bg до 15 юли 2015 г.

Програмата за хора с увреждания ще се провежда ежегодно като част от дългосрочната стратегия по корпоративна отговорност на „Теленор“ и в рамките на глобалната инициатива на „Теленор Груп“ Open Mind. България е четвъртата поред държава, в която „Теленор Груп“ реализира социалния проект.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас