“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ќбразование
03 юни
2015
 
 

ѕредстои об€в€ване на 8 операции за 266 млн. лв. по ќѕ Ќќ»–

ќперациите ще бъдат об€вени до кра€ на 2015 г.

3956 прочитани€

ƒо кра€ на годината ще бъдат об€вени осем операции на обща стойност 266 млн. лв. по ќперативна програма „Ќаука и образование за интелигентен растеж“ (ќѕ Ќќ»–) 2014-2020, съобщиха от ћинистерството на образованието и науката.

 ритерии за избор на осем операции на обща стойност 266 млн. лв., които ще стартират до кра€ на годината б€ха разгледани и одобрени на второто заседание на  омитета за наблюдение на ќперативна програма „Ќаука и образование за интелигентен растеж“ (ќѕ Ќќ»–), което се проведе на 26 и 27 май 2015 г. в —офи€.

ќперациите са в рамките на ѕриоритетна ос 2 „ќбразование и учене през цели€ живот“ и ѕриоритетна ос 3 „ќбразователна среда за активно социално приобщаване“ на ќѕ Ќќ»–.

ѕрочетете още:  абинетът реши да има отделна оперативна програма Ќаука и образование 2014 - 2020 г.

140 млн. лева ще бъдат инвестирани за развитие на способностите на учениците и повишаване на мотиваци€та им за учене, както и 7,5 млн. лева за системата за кариерно ориентиране в училищното образование.

¬ сферата на висшето образование за периода до 2017 година ще бъдат инвестирани 37 млн. лева за студентски практики в реална работна среда, 26 млн. лева за допълнителни стипендии за студенти, които се обучават в приоритетни специалности, както и ще продължи поддържането и усъвършенстването на разработената рейтингова система на висшите училища в Ѕългари€.

 омитетът за наблюдение подкрепи и старта на операции на стойност 17,5 млн. лв. за включващо обучение на деца със специални образователни потребности, както и две процедури за конкурентен подбор на проекти на обща стойност 35 млн. лв. за подкрепа на образователната интеграци€ на деца и ученици от етническите малцинства и от семейства на бежанци.

¬ рамките на заседанието се проведе предварително обсъждане на мерките в сферата на научните изследвани€ и развойната дейност, които ще бъдат подкрепени по оперативната програма през нови€ програмен период.

¬ следващите месеци се очаква ”правл€ващи€т орган на ќѕ Ќќ»– да изготви и утвърди насоки за кандидатстване по всички осем одобрени операции и да завърши подготовката на критериите за две от операциите в ѕриоритетна ос 1 „Ќаучни изследвани€ и технологично развитие“.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас