Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни приложения
27 май
2015
 
 

Telerik Platform се сдоби и с корпоративна версия

5039 прочитания

Kорпоративна версия на средата за създаване на мобилни приложения, Telerik Platform обяви Telerik, a Progress Company. Платформата включва нови компоненти като Screen Builder, AppManager LiveSync и Analytics.

В новата версия на платформата компания разширява функционалностите за мобилен бекенд като услуга (mBaaS), като добавя възможност за офлайн синхронизация. След придобиването на Telerik от Progress, компанията интегрира Progress DataDirect и Telerik Platform. Очаква се до края на годината платформата да разполага с над 20 конектори на данни към корпоративни системи като MS SQL, MySQL, Oracle DB, Postgre SQL, JDBC, SAP HANA, OData for SAP, Salesforce и др.

Прочетете още: Основателите на Telerik влизат в ръководството на Progress

Един от новите компоненти, Screen Builder, позволява на разработчици и бизнес потребители с технически профил заедно да създават мобилни приложения. Според компанията независимо от техническите им умения, потребителите могат да създават и конфигурират екрани, като използват набор от предварително дефинирани шаблони. Също така, със съответното ниво на сигурност, те могат да достъпват корпоративни данни без да пишат допълнителен код. Решението позволява още бързата разработка на функционални хибридни и „native” мобилни приложения.

AppManager LiveSync пък предоставя на компаниите за добавяне на нови функционалности и обновени версии в реално време да добавят, без да минават през цялостния процес на одобрение на приложенията в app store. AppManager LiveSync работи с приложения, разработени за iOS, Google Play и Windows store.

Analytics осигурява възможност за анализ на потребителското поведение в реално време и директна интеграция на получената обратна връзка в процеса на разработка. Като предоставя персонализирани доклади и информационни табла (dashboards), решението осигурява достъп до нужната на ИТ мениджърите информация в удобно за тях време и формат.

„Днес бизнесът се нуждае от мобилна платформа от корпоративен клас, която е спечелила доверието на разработчиците и същевременно е достатъчно лесна за ползване от бизнес потребителите с технически профил – коментира Керън Теган Падир, президент „Разработка и внедряване на приложения“ в Progress. – За 13 години Telerik изгради общност от над 1,7 милиона разработчици, като само от пускането на Telerik Platform на пазара през 2014 г. досега над 65 хил. разработчици по целия свят са създали над 20 хил. приложения с платформата.“

Telerik Platform също предоставя улеснена интеграция и синхронизация на данните, както и решение за разработка на „native” приложения с JavaScript. Според компанията така клиентите на компанията вече разполагат с ефективно и лесно за употреба решение, базирано в „облака“ или „on-premise”, което осигурява сигурност, надеждност, скалируемост и гъвкавост, без да изисква от разработчиците да усвояват нови умения.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас