Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ кариера
19 май
2015
 
 

Енчо Мишинев е победителят в конкурса по програмиране CodeIT

4540 прочитания

Енчо Мишинев е победителят в конкурса по програмиране CodeIT, организиран от софтуерната компания „Мусала Софт“ за 15-а поредна година. Десетокласникът от Ямбол се класира на първото място с максималния брой точки на финала в 15-ти сезон на CodeIT. Той надмина тазгодишният гост-гуру в програмирането – Паскал Понс от Франция.

Лично президентът на Република България Росен Плевнелиев връчи наградата по време на церемония на 18 май. Сред финалистите имаше представители от Пловдив, Габрово, Русе, Ямбол, София, Шумен, Велико Търново, Хасково, Стара Загора, Враца. Победителят в CodeIT се определя след проведен присъствен финален кръг, до който достигат 12-те най-добри състезатели през сезона.

Цялостно класиране на финалистите:

1. Енчо Мишинев, Ямбол

Прочетете още: Обучението по ИТ трябва да е свързано с отговорното им използване

2. Тодор Бончев, София

3. Ивайло Странджев, София

4. Симеон Стойков, Ямбол

5. Иван Ганев, Шумен

6. Добрик Георгиев, Хасково

7. Александър Георгиев, София

8. Александър Георигев, Хасково

9. Веселин Георгиев, София

10. Антон Чернев, Шумен

11. Андрей Лалев, Велико Търново

"Вие говорите езика на бъдещето, езика на програмирането. Вие сте тези, които задават посоката, печелите награди и ние се гордеем с вас, защото позиционирате България сред най-добрите", заяви Президентът Росен Плевнелиев. Той благодари и на преподавателите, които дават нови хоризонти на младите и създават школи за обучение на световно ниво.

Енчо Мишинев е сред носителите на грамота „Джон Атанасов – ученици и техните преподаватели“ за 2014 г., която е сред отличията в рамките на конкурса за Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Република България. Деветокласникът от МГ „Атанас Радев” в Ямбол се завърна със златен медал от международната олимпиада по информатика в Тайван през 2015 г. и е единственият български състезател успял да влезе сред топ 10 на най-добрите състезатели по информатика в света. Ямболският информатик е и най-малкият участник в отбора. Той спечели и сребърно отличие на Балканиадата по информатика миналата година.

Мишинев си тръгна със специалната награда – приключение от „Мусала Софт“, както и още много подаръци от партньорите на състезанието.

Втори в класирането е Тодор Бончев, който бе поздравен от зам. министър-председателя и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. На трето място в класирането е Ивайло Странджев, който бе отличен от проф. дтн. инж. Георги Михов, ректор на Техническия университет – София.

„Вие сте невероятен пример за подражание - много повече, отколкото можете да си представите. Не забравяйте да запалите за програмирането хората около вас“, каза Елена Маринова.

Обща снимка на финалистите в конкурса по програмиране CodeIT, сезон 2014-2015

Официалната церемония по награждаване се проведе в Нов български университет. На нея присъстваха партньори на конкурса от неправителствени организации, ИТ асоциации, представители на бизнеса и образователни институции в България, както и Ксавие Лапер дьо Кабан - френският посланик в България и патрон на сезон 2014/2015.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас