Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | GIS
19 май
2015
 
 

Форум на Световната федерация на геодезистите протича в София

6611 прочитания

На 18 май в София кметът на столицата Йорданка Фандъкова и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков официално откриха работната седмица на Международната федерация на геодезистите (FIG) – едно от най-мащабните събития в сферата на геодезията в света. Събитието тази година се провежда под мотото „От мъдростта на вековете към предизвикателствата на модерния свят" с подкрепата на световната компания за географски информационни системи Esri, Inc, съобщиха от ЕСРИ България.

В рамките на официалното откриване на престижното събитие, приветствие към събралите се повече от 1500 участници и гости от близо 80 държави от цял свят, отправиха още министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в кратко видеообръщение, директорът на Агенцията по геодезия, картография и кадастър Светослав Наков, президентът на FIG Криси Потсиоу, както и председателят на камарата на инженерите по геодезия Ангел Янакиев.

Специализирани Esri ГИС решения за реализиране на устойчиви, сигурни и скалируеми кадастрални системи показа Брент Джоунс, международен директор кадастър на световната ГИС компания, в рамките на работния семинар на Esri, Inc. Екипът на ЕСРИ България също взе участие в престижното събитие, като пред участниците в конференцията, на специално предвиден за целта щанд, демонстрира на живо новостите в Esri ГИС технологията, ГИС решения за нуждите на геодезията, и много други, посочват от ЕСРИ България.

Прочетете още: ГИС са отличен инструмент за управление на процеси

Работната седмица на FIG ще продължи до 21 май в Националния доверен на културата в София, като до края на събитието ще бъдат изнесени над 400 доклада. На 20 май ще се проведе и ден на отворените врати, когато двете съпътстващи изложби на Работната седмица – технологична и картографска, ще могат да бъдат разгледани напълно безплатно.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас