Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Обучения
15 май
2015
 
 

Мтел учи над 1000 деца да сърфират безопасно в интернет

Лекциите се провеждат в рамките на Софийския фестивал на науката, който продължава от 14 до 17 май.

5315 прочитания

На организирани от Мтел обучения над 1000 ученици от 1 до 7 клас ще се запознаят с рисковете, които може да крие сърфирането в глобалната мрежа. Обученията се провеждат по време на петото издание на Софийския фестивал на науката. Лекциите са част от инициативата „Интернет за всички“ на телеком оператора, която се провежда за втора година и цели да запознае младите хора в България с безопасното използване на интернет и съвременните технологии.

По време на обученията децата ще разберат как е създадена мрежата, как да ползват интернет, за да търсят различна информация и научават нови неща и за какво е необходимо да внимават

По време на обученията децата ще разберат как е създадена мрежата, как да ползват интернет, за да търсят различна информация и научават нови неща и за какво е необходимо да внимават. Ще научат и как да се предпазват от вируси и други зловредни програми, а също и как да защитават своите лични данни. След презентацията, която ще представи Марина Маринова от Център за забавна математика, децата ще посетят „Mтел Digital Cafe”, където ще направят практически упражнения върху най-различни видове устройства, предоставени от Мтел.

Прочетете още: Мтел поде инициатива за уеб грамотност - Интернет за всички

Освен „Mтел Digital Cafe”, което е отворено за гостите на фестивала, Мтел подсигури и безплатен Wi-Fi, който покрива всички сцени в театър „София“, както и шатрите в парка „Заимов“, където се провеждат множеството експерименти, кръжоци и изложби.

Софийският фестивал на науката се организира в периода 14-17 май от Британския съвет под патронажа на Министерството на образованието и науката, в партньорство с Мтел и е част от Календара на културните събития на Столична община. Тазгодишната програма събира учени от България, Обединеното кралство, Ирландия, Полша и Испания, които ще покажат красотата на науката.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас